Pred dvomeč Lige prvaka
0

Ugledni novinar otkrio zašto bi Džeko mogao biti ključni igrač Intera protiv Liverpoola

D. P.
Barzaghi smatra da je Džeko igrač odluke (Foto: Screenshot)
Barzaghi smatra da je Džeko igrač odluke (Foto: Screenshot)
Edin Džeko je već pet puta u karijeri postizao golove protiv Liverpoola pa tako i ne čudi što ga je ugledni italijanski novinar Matteo Barzaghi naveo kao ključnog igrača Intera u dvomeču Lige prvaka.

Već u srijedu Inter dočekuje Liverpool u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Iako su Redsi favoriti, slavnu ekipu iz Milana niko ne smije otpisati, a nade Nerazzurri najviše polažu u napadača Edina Džeku.

Reprezentativac BiH je u pet navrata bio strijelac u duelima protiv Liverpoola. Igrajući za Manchester City postigao je dva gola u Premier ligi protiv Liverpoola i jedan u Liga kupu. Nakon odlaska iz Engleske sastao se dva puta s Liverpoolom u dresu Rome i oba puta je bio strijelac u Ligi prvaka.

Stoga, ne čudi što je ugledni novinar Sky Sportsa Matteo Barzaghi naveo Džeku kao ključnog igrača u utakmicama osmine finala ovogodišnje Lige prvaka.

"Edin Džeko? Bio je igrač odluke protiv Napolija, ali je i Inter odveo u osminu finala. Pet puta je pogodio protiv Liverpoola, a bio je strijelac i u prvoj i u drugoj utakmici tokom dvomeča polufinala Lige prvaka u dresu Rome 2018. godine. Džeko je ključni igrač Intera", rekao je Barzaghi u programu Sky Sport 24.

Podsjetimo, Džeko je sjajnu formu nastavio i proteklog vikenda nakon što je postigao gol za remi Napolija i Intera rezultatom 1:1. Od dolaska u Inter postigao je čak 14 golova i dodao sedam asistencija.