Grupe G i H
160

Liga prvaka / Tottenham na krilima Allija razbio Real Madrid, APOEL odnio bod iz Dortmunda

Piše: N. K.
Tottenham - Real Madrid (Foto: EPA-EFE)
Večerašnjim susretima kompletirano je treće kolo Lige prvaka u grupama G i H. Na četiri utakmice postignuto je ukupno 12 pogodaka.

Grupa G

Porto - RB Leipzig 3:1

Porto je na svom Dragao stadionu savladao RB Leipzig rezultatom 3:1. Bolju igru u prvom poluvremenu domaći su krunisali golom Herrera i na odmor se otišlo s rezultatom 1:0. Ipak, samo što se krenulo s centra Werner je na asistenciju Sabitzera poravnao rezultat, dok je Porto u novo vodstvo došao pola sata prije kraja meča. Pereira je iskoristi ododavanje Tellesa i doveo svoju ekipu u novo vodstvo, a u 93. minuti je postavio konačnih 3:1.

Bešiktaš - Monaco 1:1

Tabela:

Grupa H

Borussia Dortmund - APOEL 1:1

Borussia Dortmund i APOEL su podijelili bodove na Signal Iduna Parku odigravši neriješeno 1:1. Koliko su Milioneri dominirali u prvom poluvremenu najbolje oslikava statistika upućenih šuteva (11:0) i posjeda lopte (71:29). Ipak, postigli su samo jedan gol, a strijelac je bio Guerreiro na asistenciju Kagawe. Već u šestoj minuti nastavka hladan tuš u Dortmundu, jer je Pote iskoristio dodavanje Carlaa i postavio, ispostavit će se, konačnih 1:1. Imala je Borussia do kraja meča još nekoliko sjajnih prilika, ali promjene rezultata nije bilo.

Tottenham - Real Madrid 3:1

Tottenham je na Wembleyu porazio Real Madrid s uvjerljivih 3:1. U izjednačenom prvom poluvremenu bolje su se snašli Spursi koji su preko Allija, kojem je asistirao Trippier, došli u vodstvo.

Sjajni engleski napadač je potom iskoristio dodavanje Diera i u 56. minuti udvostručio prednost Tottenhama. Devet minuta kasnije Eriksen koristi asistenciju Kanea za totalni nokaut Kraljeva. Počasni gol za Madriđane postigao je Ronaldo, koji je iskoristi dodavanje Mayorala.

Tabela: