Liga prvaka
12

Tottenham kod Olympiakosa prokockao veliko vodstvo, Club Brugge i Galatasaray miroljubivo

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Olympiakosa i Tottenhama podijelili su bodove u Pireju u prvom kolu Lige prvaka odigravši neriješeno 2:2.

Prvu veliku priliku na utakmici propustili su domaći u 18. minuti kada je Guerrero pogodio stativu, a kazna je uslijedila osam minuta kasnije. Meriah je napravio prekršaj za penal, a Kane je bio siguran s bijele tačke za 0:1. Vrlo brzo Lucas je odlično šutirao nakon asistencije Daviesa i udvostručio prednost engleske ekipe.

Sijevalo je potom s obje strane. Masouras je prvo promašio zicer za domaće, a onda je slično prošao i Kane s druge strane. Ipak, minut prije odlaska na odmor Olympiakos dolazi do zasluženog gola, a strijelac je bio Podence.

Već na samom početku drugog poluvremena bilo je dosta posla za sudiju. Prvo je poništen gol Allija zbog ofsajda, a onda je Vertonghen napravio nespretan start pa je sudija Rocchi dosudio novi penal. Valbuela je bio siguran za 2:2.

Mogao je Alli u 65. minuti ponovo dovesti Tottenham u vodstvo, ali je bio neprecizan iz dobre situacije, a do kraja meča nije bilo velikih uzbuđenja. Ostalo je 2:2.

Na utakmici između Club Bruggea i Galatasaraya nije bilo pogodaka. Turska ekipa je imala veći posjed lopte u svojim nogama, ali su domaći bili znatno opasniji u napadu. Na kraju se oba kluba baš i nisu proslavila u preciznosti pa je meč okončan rezultatom 0:0.