Nogomet
81

Tomislav Tomić: Ako damo zadnji atom snage na terenu, imamo šanse za polufinale

Piše: D. B.
Tomislav Tomić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tomislav Tomić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH odigrana na Grbavici između Željezničara i Sarajeva završena rezultatom 1:1, nogometaš Plavih Tomislav Tomić smatra da njegov tim ima šanse za plasman u polufinale, iako će to biti veoma teško ostvariti.

Tomić je istakkao da je njemu i njegovim saigračima veoma teško pao poraz od Širokog Brijega u 23. kolu Premijer lige BiH.

"Veoma nam je teško zbog poraza i teško ćemo ga zaboraviti, ali je jasno da moramo biti mentalno jaki. Važne su pouke koje smo izvukli iz te utakmice, kako bismo izašli jači iz svega što nam se dogodilo", izjavio je Tomić za portal Klix.ba.

Sutrašnji derbi će biti teška utakmica, kako za Sarajevo, tako i za Željezničar. Bordo ekipa ima povoljniji rezultat, ali Tomić vjeruje da Plavi mogu preokrenuti stvari u svoju korist.

"Sutra nas čeka novi derbi, koji ne dolazi u pravo vrijeme, jer smo u rezultatskoj krizi. No, isto tako, ova nam utakmica može donijeti i dosta dobrog, jer ako prođemo u polufinale, zaboravit ćemo loše stvari. Jasno nam je šta navijačima znači pobjeda u derbiju i prolaz dalje. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, ali smatram i da imamo realne šanse za prolaz ako se budemo ponašali na terenu i ako damo zadnji atom snage", kazao je sjajni nogometaš tima iz Doline ćupova.

On nije želio prognozirati rezultat velikog derbija.

"Ne bih prognozirao ništa, ali ću biti zadovoljan sa svakim rezultatom koji nas odvede u polufinale", završio je Tomić.

Utakmica između Sarajeva i Željezničara se igra u srijedu s početkom u 19 sati.