Nogomet
37

Tomić: Imamo problema s povredama, ali idemo na pobjedu protiv Sarajeva

Piše: D. B.
Tomislav Tomić (Arhiv/Klix.ba)
Tomislav Tomić (Arhiv/Klix.ba)
Aktuelni prvak BiH, Željezničar, u srijedu navečer će u četvrtfinalu Kupa BiH na Grbavici dočekati gradskog rivala Sarajevo. Nogometaš Željezničara, Tomislav Tomić, smatra da je prednost na strani njegovog tima, koji je duže na okupu, a sam tim i bolje uigran.

Željezničar derbi dočekuje u dobrom raspoloženju nakon remija u Bijeljini sa Radnikom i pobjede protiv Zrinjskog na Grbavici.

"Sa remijem u Bijeljini nismo posve zadovoljni, ali, šta je tu je. Kada je riječ o utakmici protiv Zrinjskog, rezultatom smo zadovoljni, mada je moglo biti i drugačije. Imali smo puno problema oko sastava, jer skoro cijela vezna linija nije imala pet treninga zbog povreda. Ali, uspjeli smo osvojiti tri boda i to je najvažnije. Sada imamo prednost od pet bodova nad konkurentima i ovisimo samo o sebi", izjavio je Tomić za portal Klix.ba.

Pozvao je na oprez uoči derbija sa Sarajevom, ali je prednost dao svojoj ekipi.

"Dolazi nam derbi u kojem ćemo igrati protiv jako dobre ekipe. Njihovi loši rezultati ne znače ništa, jer je derbi posebna utakmica. Sarajevo igra dosta čvrsto i brzo, jako su fizički spremni, ali naša ekipa je duže na okupu i to nam je velika prednost. Ipak, sve ovisi od toga ko bolje uđe u utakmicu. Također, prednost ide onom ko je pod manjim pritiskom", rekao je Tomić.

Željezničar ima problema s povredama, ali će u velikom derbiju jurišati na pobjedu.

"Svaki rezultat osim poraza je dobar za nas, ali to ne znači da nećemo igrati na pobjedu. Imamo dosta problema sa povrijeđenim igračima i fizičkom spremom, ali misim da ćemo uzvrat na Koševu dočekati mnogo spreminiji nego što smo uoči prve utakmice na Grbavici", kazao je sjajni nogometaš Željezničara.

On vjeruje da je osvajanje duple krune ove sezone realan cilj.

"Može Željo do duple krune, ali nam je važnije prvenstvo. Borit ćemo se na oba fronta, jer smo mi ipak Željezničar i idemo osvojiti sve", završio je Tomić.