Nogomet
91

Tin Sušić: Dokazat ću da poziv nisam dobio zbog prezimena

FENA
Tino-Sven Sušić
Tino-Sven Sušić
Jedan od igrača koji je dobio poziv za prijateljsku utakmicu s Egiptom je i Tin-Sven Sušić koji će tako imati priliku da večeras debituje za najbolji nogometni tim BiH.

Tin Sušić ne krije da je prvi susret s igračima odličan a utisci i osjećanja pomiješani, prenosi internet portal Nogometnog saveza BiH.

"Svi su me zaista fino primili i utisci su odlični, samo sam malo nervozan jer sam se susreo s igračima koje sam gledao na televiziji, a sad sam tu sa njima", kazao je mladi Sušić.

Poziv za nastup za selekciju BiH je stigao nakon dobrih igara u Hajduku, a Sušić se nada da će imati priliku da se dokaže i u reprezentativnom dresu.

"Imam tremu, ali onu pozitivnu jer mi je ovo prvi poziv. No, ako dobijem priliku da igram to će proći. U klubu kad igraš to je nešto drugačije, ovdje su oko mene sve top igrači koji igraju u vrhunskim klubovima i mislim da će igrati s njima biti lakše, bez obzira što se radi o zahtjevnijim utakmicama", dodao je.

Navodi da se nada da će dobiti priliku da zaigra i dokaže da nije dobio poziv zbog prezimena.

"Kada imate prezime Sušić svi vas porede s ocem i stricem, ali sad to više ne slušam. Uvijek će biti ljudi koji će biti ljubomorni i svašta pričati, ali moje je da radim i treniram najbolje što mogu. Sad mi je to i dodatna motivacija da svima dokažem da mogu igrati za reprezentaciju", kazao je Tin-Sven Sušić.