Nogomet
63

Anel Hadžić za Klix.ba: Zaplakao sam kada sam saznao za poziv u reprezentaciju

Piše: Edin Isanović
Anel Hadžić
Anel Hadžić
Selektor Nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić, koji se sa delegacijom Fudbalskog saveza BiH nalazi na seminaru u Brazilu, objavio je spisak pozvanih igrača za prijateljski susret protiv Egipta. Osim Svena Tina Sušića debitantski poziv dobio je i Anel Hadžić.

Veznjak Sturma dugo je čekao da ostvari svoje snove. Mjesecima je sređivao papirologiju, a kada je sve bilo gotovo, izostao je Papetov poziv. Ipak, šef državnog tima odlučio je nekadašnjeg austrijskog reprezentativca pozvati na novo okupljanje.

"Teško je opisati taj osjećaj kada sam saznao da sam na spisku. Mislim da sam bio najsretniji čovjek na svijetu. Suze radosnice su mi same krenule. Nisam čak mogao sjediti, hodao sam od ushićenja", emotivno za Klix.ba kaže Hadžić.

Dodaje kako mu je velika čast i privilegija da obuče dres bh. reprezentacije.

"Drago mi je da ću biti zajedno sa Džekom, Pjanićem, Spahićem i ostalima. Mogu obećati da ću dati sve od sebe i da ću ostaviti srce na terenu kako bih opravdao poziv selektora. Želim se odužiti fenomenalnim bh. navijačima. Težit ću da budem što bolji", kazao je Hadžić.