Nogomet
28

Sušić o Tankoviću: Svaki dobar igrač će nam dobro doći

Piše: J. H.
Muamer Tanković, igrač Fulhama
Muamer Tanković, igrač Fulhama
Selektor nogometne reprezentacije BiH će početkom naredne sedmice objaviti spisak reprezentativaca na koje će računati u prijateljskoj utakmici protiv Egipta u Innsbrucku 5. marta.

Kako kaže, još uvijek nije formirao spisak dok ne prođu vikendaške utakmice.

"Još ne znam tačan broj igrača koje ću pozvati. Oni koji budu igrali za svoje klubove, imaju šansu da se nađu na spisku. Neki koji budu na klupi ili ne budu igrali, neće doći u obzir za ovu utakmicu. U ponedjeljak ću biti u Brazilu i tada ću vjerovatno poslati spisak u Savez", kazao nam je Sušić.

On je još jednom skrenuo pažnju svim igračima koji žele ići u Brazil na Svjetsko prvenstvo da moraju prvo igrati u svojim klubovima.

"Nema logike da neko u svom klubu sjedi na klupi i ne igra, a da ide sa reprezentacijom u Brazil", dodao je selektor.

Kako sada stvari stoje, na spisku za prijateljsku utakmicu protiv Egipta će se najvjerovatnije naći dva nova imena. To su Tino Sušić iz Hajduka i Anel Hadžić, igrač Sturma iz Graza.

"Ukoliko ovog vikenda obojica budu igrali u klubu, vjerovatno ću ih zvati", kaže Sušić.

Utakmici u Innsbrucku će najvjerovatnije prisustvovati Muamer Tanković iz engleskog Fulhama, Denis Salanović iz španskog Atletico Madrida, Raif Husić iz minhenskog Bayerna, Dino Arslanagić i Deni Milošević iz belgijskog Standarda. Pozivnicu da se upozna sa selektorom Sušićem, igračima i Stručnim štabom danas je odbio Nemanja Gudelj iz holandskog AZ Alkmaara koji je izrazio želju da igra za reprezentaciju Srbije.

"Što se Tankovića tiče, dobio sam dobre informacije o njemu. I Džeko je prošle sedmice razgovarao s njim, vidjeli su se i navodno je izrazio želju da igra za našu reprezentaciju. Predsjednik NS BiH Elvedin Begić pričao s njegovim ocem i sad je na tome da se pokrene procedura koja će trajati neko vrijeme. Pitanje je da li se taj administrativni dio može završiti do Svjetskog prvenstva, a ja se nadam da može. Svaki dobar igrač dobro će nam doći. Igra u solidnoj engleskoj ekipi u kojoj je standardan", kaže Selektor Sušić.

Ukoliko igrač engleskog Fulhama bude igrao u svom klubu i bude gotova papirologija, Sušić ne isključuje mogućnost da ovaj napadač bude na letu za Brazil.