Nogomet
2

Švrakić: U Kupu BiH nema popravnog, moramo odigrati ozbiljno protiv Bratstva

Piše: D. B.
Zijad Švrakić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Zijad Švrakić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
FK Sarajevo će u šesnaestini finala Kupa BiH ugostiti niželigaša Bratstvo na stadionu Asim Ferhatović Hase. Uoči utakmice su se novinarima obratili pomoćni trener tima sa Koševa Zijad Švrakić i nogometaš Marko Mihojević.

"U nedjelju smo igrali izuzetno tešku utakmicu koja nas je fizički i psihički iscrpila. Jučer smo imali regeneraciju za igrače koji su igrali protiv Olimpica, a oni koji nisu su odradili trening. Kup BiH nam je veoma važan, ne znamo puno o Bratstvu, ali smo dobili snimak nekih utakmica pa ćemo ga pogledati. Ovo je opasno takmičenje u kojem nema popravnog, a bude iznenađenja. Moramo odigrati ozbiljno i nadamo se povoljnom rezultatu", izjavio je Švrakić.

Haris Duljević i Said Husejinović nisu u kombinaciji za utakmicu, a upitan je i nastup Elvisa Sarića.

"Imamo manjih problema s povredama, Duljević i Husejinović ne mogu igrati, dok se Sarić oporavlja, ali nismo sigurni da će nastupiti. Ipak, imamo dovoljno igrača, svi imaju minutažu u prvom timu", rekao je pomoćni trener FK Sarajevo.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Cilj Bordo ekipe je da prođe u osminu finala, ali da pri tome sačuva što više energije za naredne utakmice.

"Kvalitetniji smo od Bratstva, ali je uvijek nezgodno igrati protiv niželigaša koji se žele dokazati. Svima je lijepo doći u Sarajevo igrati protiv nas u lijepom ambijentu. Mi želimo što bezbolnije privesti utakmicu kraju, da se puno ne potrošimo, a da prođemo u osminu finala Kupa BiH", kazao je Švrakić.

Marko Mihojević (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Marko Mihojević (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Potom se novinarima obratio i Mihojević.

"Atmosfera je odlična nakon dvije vezane pobjede. Sa dosta optimizma dočekujemo sutrašnju, ali i ostale utakmice. Ne bježimo od uloge favorita, igramo na svom terenu. Napad treba odraditi svoje, a mi u odbrani svoje", dodao je Mihojević.

Utakmica Sarajevo - Bratstvo se igra u srijedu, a počinje u 17:00 sati.