Nogomet
24

Hurtić: Pobjedom protiv Krupe se želimo iskupiti za remi sa Čelikom

Piše: D. B.
U prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije uoči utakmice 4. kola Premijer lige BiH u kojoj Bordo ekipa dočekuje Krupu. Medijima su se ovom prilikom obratili šef stručnog štaba tima s Koševa Almir Hurtić i nogometaš Saša Novaković.

Sarajevo je u prošlom kolu remiziralo sa Čelikom na Bilinom Polju, što je rezultat kojim klub i navijači nisu zadovoljni.

"Utakmicu u Zenici nismo dobro odigrali, analizirali smo je i konstatovali da nije bila na nivou one protiv Zrinjskog, bez obzira na to što je ista ekipa igrala i zahtjevi bili isti. Podbacili smo, morali smo dobiti taj susret jer smo bili bolji, pogotovo u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno u svim segmentima, a u drugom smo napravili pritisak i postigli gol. Imali smo utakmicu u rukama, a sedam minuta prije kraja primamo gol. To je nogomet, nismo zadovoljni bodom pa se protiv Krupe želimo iskupiti pobjedom i krenuti pobjedničkim putem", izjavio je Hurtić.

Almir Hurić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Almir Hurić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Iako u prvim kolima ekipa baš ne funkcioniše najbolje, trener FK Sarajevo insistira da posjeduje kvalitetan igrački kadar kojem je potrebno vrijeme za uigravanje.

"FK Sarajevo raspolaže dobrim igračkim kadrom koji je spoj mladosti i iskustva. Evidentno je da ni ja nisam zadovoljan igrom u tri kola, osim utakmice protiv Zrinjskog. Sa Željom je bilo dobro na momente, u toj prvoj utakmici je bilo i pritiska, u drugoj smo pobijedili šampiona, imali smo rezultatski pomak u odnosu na prošlu sezonu. Čelik nismo dobili 15 godina, ali ne tražim opravdanja. Ne kažem da smo bili na nivou. Vjerujem da je ekipa dobra, ali da joj treba vremena da se uigra. Igrači imaju oscilacije u igri i trebat će vremena za kontinuitet. Radit ćemo na tome da svaku utakmicu igramo kao protiv Zrinjskog. Na pojačanja ozbiljno možemo računati", rekao je šef stručnog štaba tima sa Koševa.

Sarajevo ne dopušta protivnicima mnogo šansi, ali prima pogotke.

"Nije samo mladost razlog nekontinuiteta. Utakmice sa Zrinjskim i Čelikom se ne mogu porediti. Zeničani su igrali da ne izgube, a Zrinjski je došao da se nadigrava te nam je bilo lakše igrati, imali smo više prostora. Teško je igrati protiv ekipa koje žele samo da ne izgube, zatvore se. Ipak, mi moramo puno bolje igrati protiv takvih ekipa. Također, primamo golove iz jedne ili dvije šanse, nakon niza naših grešaka", istakao je Hurtić.

Novinare je zanimalo da li Sarajevo ima alternativu u napadu nakon odlaska Leona Benke.

"Ne možete zadržati igrača koji ne želi ostati u klubu. Imamo Ahmetovića kao alternativu, dobar je igrač, radi za ekipu, to se vidjelo na terenu. Tu je i Amer Bekić, tako da ne vidim razlog zašto on ne bi mogao dati 10 ili 12 golova. Imamo i ofanzivne igrače poput Ćetkovića i Husejinovića", jasan je bio bh. stručnjak.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

U meču protiv Krupe je pobjeda imperativ.

"Krupu ne želimo potcijeniti, igraju dobro, kompaktni su i spremni. Čekaju šansu iz kontri, bit će teška utakmica koju mi želimo dobiti", izjavio je Hurtić.

Osvrnuo se i na dosadašnji bodovni saldo svog tima.

"Imali smo najteži raspored, imamo pet bodova, dva manje od ekipa koje su ispred nas, a koje su imale lakši raspored. Ovaj položaj na tabeli ne govori puno. Slika na tabeli će biti realnija za pet ili šest kola", smatra trener FK Sarajevo.

Iako početak prvenstva nije idealan, atmosfera je dobra, a igrači spremni za utakmice.

"Atmosfera u ekipi je dobra. Želimo gledati naprijed i osvajati bodove. Mihojević se vraća nakon povrede, ostali igrači su zdravi", otkrio je Hurtić.

Dušan Hodžić je stigao kao pojačanje, ali priliku dobija s klupe.

"Hodžić je došao iz Radnika u kojem je igrao sistem 4-2-3-1, dakle defanzivno. Kao brz i prodoran igrač je mogao igrati naprijed, imao je prostora. Mi tako ne igramo, sve ekipe se zatvore protiv nas pa nam trebaju ofanzivni igrači iz zadnje linije. Stvar je protivnika, protiv Zrinjskog morate pojačati odbranu, a protiv slabijih morate dominirati i praviti pritisak i s igračima iz zadnje linije", objasnio je šef stručnog štaba sarajevskog premijerligaša.

Saša Novaković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Saša Novaković (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Potom se kratko novinarima obratio i nogometaš Saša Novaković koji očekuje pobjedu.

"Očekujem da osvojimo tri boda, iako je Krupa dobra ekipa. Mi smo Sarajevo i oni moraju biti svjesni gdje dolaze. Jedini cilj su nam tri boda i napredak na tabeli", jasan je bio Novaković.

Utakmica Sarajevo - Krupa se igra u srijedu od 17:30 sati.