Nogomet
2

Hurtić: Metalleghe igra otvoreno, očekujem isto na Koševu

Piše: D. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
U prostorijama FK Sarajevo održana je konferencije za medije utoči utakmice 6. kola Premijer lige BiH koju Bordo ekipa u ponedjeljak igra protiv Metalleghea. Tim povodom su se novinarima obratili trener tima sa Koševa Almir Hurtić i nogometaš Samir Radovac.

Sarajevo je pod imperativom pobjede u narednoj utakmici, a Hurtić smatra da se Metalleghe neće fokusirati na odbranu.

"Većina ekipa se na Koševu brani. Smatram da je Metalleghe do sada igrao otvoreno i jedni su od rijetkih koji se tako postavljaju. Njihov trener preferira takvu igru. Očekujem da isto tako nastupe i na Koševu, dakle, otvoreno", izjavio je Hurtić.

Ipak, konačan ishod utakmice ovisi o igri koju prikaže Bordo ekipa. Cilj je pobjeda.

"Mnogo toga ovisi o nama, bitno je kako ćemo se mi postaviti. U prethodnim utakmicama nismo dobro izgledali, nedostajala nam je mirnoća, posjed i izrađene akcije. Radili smo u proteklih sedam dana na tome kako bismo se poboljšali. U ponedjeljak ćemo izaći na teren s namjerom da pobijedimo", rekao je trener FK Sarajevo.

Nakon lošeg starta prvenstva, svaka utakmica za FK Sarajevo je izuzetno važna, a pritisak je velik.

"Pritisak postoji od početka, navikao sam na to. Veći problem je kod novih i mlađih igrača. Svaka utakmica nosi određeni pritisak", kazao je Hurtić.

On smatra da njegovi izabranici nisu pokazali svoj maksimum.

"Ova ekipa nije pružila sve od sebe, nego 60 posto. Daleko smo od nivoa na kojem želimo biti, ali u ovoj ekipi vidim dosta potencijala. Šta su razlozi, teško je reći, pokušavamo analizirati i ispravljati stvari u hodu. Možda je uzrok i atmosfera koja se napravila oko kluba. Mogu se nositi s tim, ali neki igrači očigledno ne mogu", istakao je šef stručnog štaba kluba s Koševa.

Almir Hurtić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Almir Hurtić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Reakcije s tribina jasno govore da mnogi žele Hurtićev odlazak, a on je spreman na to ukoliko čelnici kluba tako odluče.

"Svako ima svoje analize, ja sam zaposlenik kluba. Kada klub ne bude zadovoljan, onda ćemo razgovarati. Nije nikakav problem da odem. Pokazao sam da sam uz klub i za dobrobit kluba sam spreman na sve", jasan je bio Hurtić.

Problema s povredama nema.

"Prije prošle utakmice s Mladosti smo imali problema s povredama, a sada su svi ti igrači u konkurenciji i spremni su za nastup", otkrio je trener Bordo ekipe.

Novinare je zanimalo u kakvoj je formi Said Husejinović.

"Said se prije Krupe žalio na koljeno, bio je na pretragama i pauzirao. Sada ponovo trenira. On nije dugo igrao, nije spreman, ali će on u narednom periodu dobro doći ekipi", dodao je Hurtić.

Perica Ivetić je novo pojačanje FK Sarajevo, ali on nije u konkurenciji za utakmicu protiv Metalleghea.

"On se tek priključio treninzima te neće biti u konkurenciji. Trebat će mu vremena da bude spreman za prvenstvene utakmice", rekao je Hurtić.

Samir Radovac (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Samir Radovac (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Medijima se potom obratio i Radovac, koji očekuje da bodovi ostanu na Koševu.

"Odigrao sam tri utakmice, zadovoljan sam, ali može bolje. Drago mi je što je povreda prošlost. Protiv Metalleghea će biti teško, ali se nadam da ćemo pobijediti. Također, nadam se da će nam navijači biti vjetar u leđa", kazao je Radovac.

Utakmica Sarajevo - Metalleghe se igra u ponedjeljak s početkom u 17:30 sati.