Nogomet
17

Hurtić: Želimo se revanširati za dva poraza; Duljević: Pozivam navijače da nas podrže

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na konferenciji za medije prije 108. sarajevskog derbija između FK Željezničar i FK Sarajevo, koji se u subotu sastaju na stadionu Grbavica u okviru 1. kola BHT Premijer lige, javnosti su se obratili trener Bordo tima Almir Hurtić i kapiten Haris Duljević.

Hurtić je kazao da zna sastav za derbi, a ne može računati samo na povrijeđene štopere Adnana Kovačevića i Marka Mihojevića.

"Sutrašnja utakmica zaslužuje ovakav publicitet i mislim da trebamo što više ovakvih utakmica. Dobro smo se fizički i taktički spremili na pripremama. Ne možemo računati na Kovačevića i Mihojevića koji su povrijeđeni. Možda utakmica neće biti na velikom nivou jer obje ekipe imaju mnogo novih igrača i više bih volio da se sastajemo u drugom ili trećem kolu. U ovoj sezoni imamo velika očekivanja i želimo pobjedu", kazao je Hurtić.

Trener Sarajeva se želi revanširati Željezničaru zbog pobjeda u posljednje dvije utakmice.

"Željezničar je dobio posljednja dva derbija, ali svaka utakmica je novi izazov. Želimo se revanširati za ta dva poraa, ali je bitno da hladne glave uđemo u meč. Pritiska će biti i to je normalno. Igrači su navikli nositi se sa tim. To za njih nije ništa novo", smatra trener Bordo tima, te dodaje: "Ne želim komentarisati suđenje. Na zadnjem derbiju smo svi vidjeli šta se desilo i o tome ne želim pričati. FK Sarajevo ima apsolutno povjerenje u Nogometni savez BiH i u izbor glavnog sudije. Želimo da se priča o golovima i potezima nakon derbija, a ne o suđenju."

Kapiten Sarajeva Haris Duljević pozvao je navijače da podrže njegov tim te dodao da se fokusirao samo na igre u Bordo timu, a ne na eventualni transfer.

"Ovo je više od obične utakmice. Dat ćemo sve od sebe, odradili smo vrhunske pripreme. Žao mi je povrijeđenih igrača. Utakmica će biti teška, ali nadam se da ćemo uz mnogo zalaganja doći do pozitivnog rezultata. Želio bih pozvati navijače da dođu u što većem broju, jer oni su naš 12. igrač. Ja želim dati sve od sebe dok sam u Sarajevu. Sve sam prepustio klubu. Na meni je da se borim u klubu i da ostanem u reprezentaciji", rekao je Duljević.