Nogomet
28

Švrakić: Brine nas neefikasnost, ali to će doći na svoje; Kadušić: Idemo na pobjedu

Piše: O. T.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na konferenciji za medije uoči prvog susreta osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojem se na stadionu Asim Ferhatović Hase sastaju Sarajevo i Kozara, javnosti su se obratili pomoćni trener Bordo kluba Zijad Švrakić i desni bek Advan Kadušić.

Švrakić je kazao da u timu nema problema sa povredama, a da je kapiten Haris Duljević u remiju protiv Željezničara (0:0) teren napustio jer nije bio potpuno spreman. Pošto Kozara ima mnogo mladih igrača, Švrakić očekuje da će ti momci biti željni dokazivanja, što može otežati posao Sarajevu.

"Svaka utakmica je teška sama po sebi. Prije dva-tri dana smo igrali na teškom terenu i mnogo nas je iscrpio. Opet igramo na istom terenu i ne vjerujem da može biti mnogo bolji. Kozara ima 15-20 igrača do 21 godine. To su momci željni dokazivanja, ali naše ambicije su velike jer u Kupu planiramo ići do kraja. Probat ćemo ovdje završiti posao da se tamo ne bismo istrošili", rekao je Švrakić.

Sarajevo planira u ovom meču pružiti šansu igračima koji nisu igrali mnogo u dosadašnjem dijelu sezone.

"Ovo je šansa da igrači koji imaju manju minutažu dobiju svoju minutažu te da vidimo u kakvom su stanju. Bit će promjena u ekipi. Nemamo ogroman broj igrača, otprilike do 20. Balić i Anđušić se nakon suspenzija vraćaju. Pokušat ćemo promijeniti igrače koji su nosili veliki teret. Gledali smo jučer utakmicu Kozare protiv Olimpica i moramo biti ozbiljni", kazao je Švrakić.

Govoreći o realizaciji tima koji je u posljednjih šest utakmica dao samo sedam golova, kazao je da tim mora nastaviti stvarati šanse i da će doći meč kada će stvari krenuti svojim tokom.

"Naravno da nas brine neefikasnost. Realizacija zna zakočiti i mnogo je ekipa kojima se to desi i onda dođe meč gdje sve krene svojim tokom. Na treningu to djeluje veoma dobro, ali na utakmicama vjerovatno pritisak utječe", objasnio je pomoćni trener kluba.

Kadušić je kazao da očekuje pobjedu kao u svakom meču i da Sarajevo sutra želi ostvariti rezultat kako bi lakše dočekali revanš.

"Sutra očekujem pobjedu kao i svaki put. Kvalitetnija smo ekipa, ali to ne smijemo sebi staviti u glavu prije utakmice, nego to moramo dokazati na terenu. Želimo ovu utakmicu odraditi na pravi način kako bi bilo lakše u uzvratu", kazao je Kadušić.

Sarajevo je do osmine finala stiglo izbacivši Bratstvo (2:0) na Koševu, dok je Kozara na svom terenu nakon penala savladala Olimpic.

Prvi susret Sarajeva i Kozare na rasporedu je sutra od 15 sati na Koševu.