Nogomet
159

Sušić uoči utakmice s Izraelom: Nadam se da ćemo razočarati one koji očekuju loš rezultat

Piše: D. B.
Foto: E. H./Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama stadiona Sammy Ofer u Haifi novinarima su se obratili selektor reprezentacije BiH Safet Sušić i reprezentativac Miralem Pjanić. Uprkos problemima s povredama, izrazili su vjeru u dobar rezultat protiv Izraela.

Izrael i BiH će u nedjelju odmjeriti snage u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Selektor Sušić vjeruje u dobar rezultat, ali je i svjestan da bi nas poraz udaljio od plasmana na EP.

"Imam jednu dilemu oko sastava, koju ćemo sutra riješiti. Asmir Begović je jučer trenirao, tako da neće biti nikakvih problema. Mi smo ekipa koja ni jednu utakmicu nije igrala da ne izgubi. Pokušat ćemo pobijediti, mada neće biti lako. veoma su dobra ekipa, igraju pred svojom publikom. Igrači će dati sve od sebe, svjesni su situacije. Poraz bi nas udaljio od našeg cilja. Ako ne pobijedimo, ali i ne izgubimo, ostajemo u trci za prvo mjesto", rekao je Sušić.

On vjeruje u igrače koje trenutno ima na raspolaganju.

"Ako pogledate ekipu koja će igrati sutra, vidjet će te da će to biti 9 igrača koji su igrali protiv Argentine. Tu su Begović, Lulić, Pjanić i ostali. Vidio sam da su motivisani, nije me strah. Igrači će dati sve od sebe da ostanemo jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman na EP. Ima nekoliko boljih reprezentacija od nas koje su u težoj situaciji, ali se samo kod nas napravi panika nakon ponekog lošeg rezultata . Nadam se da ćemo razočarati one koji očekuju loš rezultat", kazao je selektor.

Miralem Pjanić je nakon povreda Edina Džeke i Vedada Ibiševića postao igrač od kojeg se najviše očekuje protiv Izraela, ali tvrdi da ne osjeća pritisak te da se nada pobjedi.

"Ne osjećam pritisak. Uvijek je bolje kad nas ima više, pogotovo važnijih igrača. Imamo nesreću s povredama, ali je ekipa motivisana i imamo želju da pokažemo dobar nogomet i uzmemo sva tri boda. Ako u narednim utakmicama ne budemo uzimali po tri boda, bit će se teško plasirati na EP", istakao je Pjanić.

Istakao je da reprezentativci vjeruju da mogu napraviti dobar rezultat.

"O reprezentaciji se sada priča više negativno nego pozitivno. Prvu utakmicu nismo trebali izgubiti, ali su druga dva rezultata bila dobra. Loše smo startovali, sutra nas čeka teška utakmica, ali mi imamo solidnu ekipu i ko god izađe na teren, dat će sve od sebe. Nadam se da ćemo Izrael napustiti s pobjedom" rekao je Pjanić

Utakmica se igra sutra sa početkom u 20:45 sati.