Prve reakcije selektora i igrača
0

Sušić: U Francusku idemo rasterećeni

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Fantastičnom utakmicom u Zenici protiv Luksemburga "Zmajevi" su nas još jednom obradovali i učinili ponosnim. Ovo je četvrta uzastupna pobjeda nogometne selekcije BiH na Bilinom polju. Odmah nakon utakmice selektor Safet Sušić i igrači su zahvalili i publici na ogromnoj podršci.

Evo šta su nakon utakmice u direktnom prijenosu na BHT-u izjavili selektor i igrači.

"Svi smo sretni. Na vrijeme smo postigli pogotke, što je u ovakvim utakmicama najvažnije. Sada ćemo se spremati za Francusku", kratko je rekao dvostruki strijelac večeri Zvjezdan Misimović.

I Vedad Ibišević je bio više nego sretan zbog večerašnje apsolutne pobjede nad selekcijom Luksemburga.

"Dali smo pet golova, što nije lako. Naš cilj je ostvaren, idemo u baraž. Sada ćemo se odmoriti, a onda ćemo razmišljati o Francuskoj", rekao je popularni Vedo.

Nakon utakmice zadovoljan je bio i selektor Sušić koji je rekao da je molio za kišu, jer je ona dobra za ekipu koja napada.

"Priželjkivao sam kišu i želja mi se ispunila. Zadovoljan sam ukupnim dojmom. Svakodnevno sam igračima govorio da moraju biti ozbiljni. Tako su se i ponašali na terenu. No, moram biti iskren i reći da nisam očekivao visokih 4:0 na poluvremenu. U Francusku idemo rasterećeni. Pokušat ćemo iznenaditi. Ako ne uspijemo, imamo baraž. Bez obzira na sve igrači su pružili dobru igru. Treba imati na umu da nam je ovo četvrta uzastopna pobjeda na Bilinom polju. Hvala navijačima koji su uvijek uz nas", izjavio je selektor Sušić za BHT 1 nakon utakmice.