Ponosan na svoje izabranike
0

Sušić: Reprezentativci se nikog ne boje, ovo nije kraj!

Sarajevo-x.com
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Bosanskohercegovački reprezentativci odigrali su sjajnu utakmicu u Parizu. Svi možemo biti ponosni na Zmajeve, a na svoje izabranike posebno je ponosan selektor Safet Sušić.

Nakon remija u Parizu, igrači su se odmah povukli u svlačionicu, a selektor Safet Sušić se obratio navijačima.

Kazao je kako su njegovi izabranici pokazali iznimno dobru igru, ali nam je falilo malo sreće da se direktno plasiramo na Evropsko prvenstvo.

"Čudno mi je bilo kada sam vidio da je sudija pokazao na bijelu tačku. Ako je bilo kontakta bio je van šesnaest metara, a onde nije bilo ni faula", kazao je trener naše reprezentacije za BHT nakon utakmice.

Ipak, istakao je da on ne bi volio da njegovi momci na EP prođu na način na koji su prošli Francuzi.

"Šteta za ove momke, nadigrali smo Francuze u prvom poluvremenu, ali smo u drugom dijelu u jednom trenutku fizički pali, možda zbog umora nakon utakmice u Zenici. Imali smo neke pehove, Hasagić je zbog povrede morao ostati u svlačionici, a Mujdža se žalio na bolove", kazao je Pape.

No, u jedno je siguran - naši reprezentativci sa ovakvom igrom mogu pobijediti svaku reprezentaciju, te je navijačima poručio:

"Ovo nije ista ekipa kao prije dvije godine. Ovi momci se nikoga ne boje! Ovo nije kraj, vjerujte da će nas nakon ove utakmice mnogo više cijeniti, a igrači će u baražu biti više motivisani zbog ove nepravde. Nemam šta da im zamjerim, odigrali su dobro, a uvjeren sam da će izboriti plasman na EP jer to zaslužuju", istakao je legendarni selektor.