Nakon pobjede nad Bjelorusijom
0

Safet Sušić: U Pariz idemo po čudo

Sarajevo-x.com
Safet Sušić
Safet Sušić
Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama zeničkog stadiona "Bilino Polje" nakon pobjede reprezentacije BiH nad Bjelorusijom rezultatom 1:0, selektor Safet Sušić je između ostalog izjavio da naša ekipa u Francusku ide po "čudo", tj. po pobjedu i prvo mjesto u grupi.

Nakon pobjede nad Bjelorusijom, selektor Sušić je izjavio da je to bila teška utakmica i pobjeda protiv odlične reprezentacije koja u gostima igra bolje nego kod kuće. Selektor smatra da je pobjeda našeg tima i više nego zaslužena. Čestitao je svojim igračima na njihovom zalaganju, a zahvalio se i pubilici koja je bila dvanaesti igrač.

Selektor se osvrnuo i na utakmicu protiv Luksemburga, kao i onu koja nas očekuje u Parizu protiv reprezentacije Francuske.

"Iskreno, ne vjerujem da Luksemburg može da napravi nešto protiv nas. Bit ćemo kompletni, daleko jači. Mislim da ćemo ih dobiti ovdje i onda idemo u Pariz da napravimo čudo", izjavio je Sušić.

On smatra da je reprezentacija BiH u utakmici s Bjelorusijom nagrađena za sav trud u ovim kvalifikacijama.

Što se tiče propuštenih prilika naše reprezentacije, popularni Pape je rekao da je to rezultat nervoze i velikog pritiska kojeg je nosila ova utakmica. On smatra da je bilo prostora za još poneki gol, ali da naši reprezentativci u nekim situacijama nisu imali sreće.

Novinare je zanimalo i to zašto od prve minute nije zaigrao strijelac pobjedničkog gola Zvjezdan Misimović.

"Misimović godinu dana vrlo malo igra. Igrači koji hoće da igraju u reprezentaciji moraju prvo igrati i u svojim klubovima, pa da me time natjeraju da ih stavim u ekipu. Reprezentacija ne treba da njima pomaže da dobiju mjesto u klubu, nego obrnuto. No, da nisam vjerovao u njega, ne bi mu dopustio da igra", izjavio je Sušić.

Selektor je također pohvalio igru povratnika u reprezentaciji, Sašu Papca. Sušić je priznao da je pogriješio što Papca ranije nije nagovorio da se vrati u reprezentaciju.

Pape je na kraju izjavio da radi pošteno, da je njegov cilj da odvede reprezentaciju BiH na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, te da će učiniti sve kako bi se to i ostvarilo.

Vezani članci