S treninga u Hrasnici
0

Sušić: Papac će biti spreman za utakmicu

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Na posljednjem treningu pred odlazak naših nogometnih reprezentativaca u Portugal (danas putuju) jutros u Hrasnici trenirali su nogometaši koji nisu počeli u udarnoj postavi prvu utakmicu baraža s Portugalom u Zenici. Izuzetak je bio Asmir Begović koji je prisustvovao treningu golmana.

Selektor Safet Sušić želio je da prvu postavu odmori pred važan okršaj koji ih očekuje u utorak navečer. Šef državnog tima je optimističan pred meč u Lisabonu.

"Svi igrači su zdravi što me posebno veseli. Saša Papac se jutros osjeća mnogo bolje i vjerujem da će biti spreman za utakmicu. Očekujem izuzetno tešku utakmicu, ali vjerujem da možemo do povoljnog rezultata i plasmana na Evropsko prvenstvo. Da bi ostvarili svoj cilj svi igrači moraju dati maksimum, a ne sumnjam da će se tako i ponašati", kazao je Sušić.

Potom se prisutnim novinarima obratio Vedad Ibišević koji se osvrnuo na dvije propuštene šanse.

"To se dešava napadačima. I ja bih volio da sam dao gol, ali ko nam garantuje da smo pobijedili da bismo se plasirali na EP. Rezultat 0:0 ostavlja nam realne šanse za plasman na kontinentalnu smotru. Vjerujem da možemo.", rekao je Ibišević.

Vezani članci