Nema straha ni od sudija
0

Sušić: Bolje je bilo izbjeći Portugal, ali naš cilj je jasan

Piše: N. Jamaković
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Htjeli smo izbjeći Portugal, ali sad kad smo već njih izvukli učinit ćemo sve da se što bolje pripremimo za te utakmice i pokušamo proći na Evropsko prvenstvo, rekao je za Sarajevo-x.com selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić.

"Naravno da je riječ o teškom protivniku kojeg smo htjeli izbjeći, međutim, mene u ovom trenutku više brine činjenica da u prvom susretu na raspolaganju nećemo imati tri igrača iz odbrambene linije. Papac i Pandža su suspendirani zbog kartona, a Mujdža je povrijeđen. Moramo naći rješenje što prije", kaže Pape.

Osvrćući se na utakmice baraža za SP koje smo s istim protivnikom igrali i izgubili prije dvije godine, Sušić je rekao da je naša ekipa od tada dosta napredovala.

"Nisu to više isti igrači. Puno smo napredovali u odnosu na te utakmice, a tu su i neki novi igrači koji su donijeli dodatni kvalitet. Moram vam reći i da su nam članovi delegacija nekih reprezentacija ovdje u Krakovu čestitali na rezultatima i posebno igri koju smo prikazali u Francuskoj. Međutim, rekao bih da su Portugalci blagi favoriti, ali borit ćemo se za naš cilj", ističe selektor Sušić, te dodaje kako svi obično vole igrati revanš na svom terenu, ali i da to ne mora u konačnici ništa značiti.

Pape nije želio komentarisati činjenicu da je škotski sudija Craig Thomson imao veliku sklonost ka reprezentaciji Francuske u Parizu, te je kazao da ne strahuje od nepravde u mečevima protiv Portugala. Nadamo se da će "Zmajevi" ponoviti igru iz prvog poluvremena protiv Francuske, kad su "Trikolori" imali velikih problema da dođu do lopte. Valjda je sad red da se i mi radujemo.