Nogomet
107

Sušić o Džeki: Na okupljanje će doći sretan i kao prvak Engleske

Piše: J. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, družio se danas sa učenicima osnovnih škola sarajevske Općine Stari Grad kojima je podijelio nogometne lopte sa autogramom.

Sušić je i današnjim druženjem sa učenicima još jednom pokazao svoju ljudsku veličinu.

"Meni je zadovoljstvo biti ovdje sa ovom djecom. Hvala im na ovom prijemu i podršci koju nam daju. Nadam se da će biti još sretniji i zadovoljniji poslije Svjetskog prvenstva. Ubijeđen sam da je naša reprezentacija spreman da obraduje sve. Imamo dobru ekipu i nadam se da niko neće biti razočaran poslije Mundijala", kazao je Sušić.

Za većinu djece Edin Džeko, Asmir Begović, Emir Spahić, Vedad Ibišević i drugi reprezentativci su životni idoli. Popularni Pape kaže da su se svi oni uvijek uključivali u ovakve događaje i svojim dolaskom uveličali manifestacije namijenjene djeci.

"Kad budu pripreme, predviđena je manifestacija na kojoj će 11 naših igrača igrati protiv 100 dječaka na stadionu Otoka", dodao je on.

Komentarišući sinoćnji nastup Edina Džeke i njegova dva gola, Sušić je kazao da mu je drago kad su reprezentativci u formi.

"Drago mi je kad igraju dobro i kad ostvaruju svoje i ciljeve klubova. Nakon sinoćnje pobjede Manchester City će 100 posto biti šampion Engleske i Džeko će u Sarajevo na okupljanje doći raspoložen što puno znači za našu reprezentaciju", kazao je selektor.

Načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić dodijelio je zahvalnicu Sušiću za, kako je kazao, igračka i trenerska dostignuća.