Nogomet
3

Sušić izabran za sportskog uzora ZDK: Možemo do finala, da ne vjerujem otišao bih

Klix.ba
Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić na izboru za najboljeg sportistu Zeničko-dobojskog kantona izabran je za sportskog uzora ZDK.

Svečana dodjela priznanja održana je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, a selektor Sušić se zahvalio na dodijeljenom priznanju.

"Hvala vam na priznanju, meni je zaista veliko zadovoljstvo biti u vašem gradu gdje smo reprezentacija i ja doživjeli najljepše trenutke i nadam se da će ih biti još mnogo", kazao je Sušić.

Sušić je potom prokomentarisao i nastup naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Igramo sa velikom reprezentacijom, koja u svojim redovima ima najboljeg svjetskog igrača i samim tim neće biti jednostavno. Međutim, ja da nisam ubijeđen da možemo doći do finala, vjerovatno bih već napustio reprezentaciju. Šanse postoje, Argentina je favorit, mi imamo podjednake šanse kao i Nigerija da se nađemo među 16 najboljih i nadam se da ćemo vas time obradovati", kazao je Sušić.

Reprezentacija će naredne sedmice odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Egipta, a Sušić smatra da će to biti dobar test za veliko takmičenje.

"Utakmica sljedeće sedmice je dobar test, prvo da sa dobrim rezultatom igrači doprinesu popravljanju samopouzdanja, ali i da se igračima pruži šansa i da zaigraju oni koji su bili povrijeđeni. Svi su spremni i ubijeđen sam da će prikazat igru kakva se od njih očekuje i da ćemo ostvariti dobar rezultat", izjavio je popularni Pape.

Žrijebanje te prvi šešir u kojemu se nalazila naša reprezentacija Papetu je predstavljalo veliko zadovoljstvo.

"Meni kao selektoru je bilo zadovoljstvo kada sam vidio našu reprezentaciju pored svih tih velikih reprezentacija u prvom šeširu i mislim da većeg priznanja od toga nema. U grupi smo sa Belgijom koja je jača nego što je bila, ali naše su šanse realne da budemo među prve dvije ekipe u grupi. Ne vjerujem da se može desiti kiks, s obzirom da imamo ozbiljnu reprezentaciju i ubijeđen sam da ćete dosta lijepog nogometa vidjeti na Bilinom Polju", zaključio je Pape na dodjeli priznanja u prepunom BNP-u.

Priznanje sportskog uzora do sada je dodijeljeno samo tri puta i to: Elviru Boliću, Mirsadu Hibiću te Edinu Durmi.