Nogomet
116

Sušić: Misimovića samo ja mogu zamijeniti

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je jutros u Hrasnici obavila još jedan trening u sklopu priprema za utakmicu s Latvijom, koja se igra u petak u Rigi u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Na treningu se pojavio i povrijeđeni Ognjen Vranješ, koji je stigao kako bi podržao svoje saigrače. Novinarima se obratio selektor Safet Sušić, koji je istakao zadovoljstvo spremnošću svojih igrača.

"Svi pozvani igrači su zdravi i spremni za utakmicu, na umor se žale dvojica igrača, ali povrijeđenih nemamo. U petak će svi biti spremni za utakmicu s Latvijom", kazao je Pape i naglasio ozbiljan pristup Zmajeva pred važnu utakmicu.

"Zadovoljan sam odnosom igrača. Svjesni su važnosti ove utakmice i pobjede u Rigi. Svi igrači su sinoć u 23 sata bili u svojim sobama. Optimista sam pred utakmicu i siguran sam da će svi dati sve od sebe kako bi pobijedili", rekao je Sušić.

Novinare je zanimalo ko će zamijeniti Zvjezdana Misimovića, a selektor se našalio kazavši da Misimovića može zamijeniti samo on. Rekao je da još uvijek ne zna kojih će 11 igrača početi utakmicu u Rigi i da ima još nekih dilema.

"Što se tiče Latvije, to je svakako dobra ekipa. Doživjeli su nekoliko promjena u igračkom kadru i očekuje nas teška utakmica, bitno drugačija od one u Zenici", naglasio je Sušić.

Elvir Rahimić se osvrnuo na atmosferu u timu kazavši da je sjajna kao i uvijek.

"Maksimalno se pripremamo za važnu utakmicu protiv Latvije. Bit će nam teško, ali vjerujem u pobjedu", rekao je Rahimić.

Pobjedi se nada i golman Asmir Begović.

"Latvija je nezgodan protivnik i zbog toga je važno da se što bolje spremimo. Jasno nam je da nema lakih utakmica i da nas očekuje težak meč u Rigi. Našim domaćinima ovaj susret znači mnogo i dat će sve od sebe da naprave dobar rezultat. Mi smo favoriti i nadam se pobjedi", kazao je Begović.