Nogomet
171

Reprezentacija BiH kompletna, spreman i Spahić

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
Svi reprezentativci su stigli na pripreme (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometni A reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas u Hrasnici još jedan trening u sklopu priprema za kvalifikacioni susret protiv Latvije za odlazak na SP 2014. u Brazilu.

Na trening su stigli svi igrači koje je selektor Safet Sušić pozvao, tako da je odabrana selekcija naše zemlje napokon kompletirana.

"Napokon smo kompletni i ovo je prvi put da dočekujemo jednu utakmicu bez povrijeđenih igrača. Ekipa je raspoložena, odmorna, spremna i motivisana, te nestrpljivo očekuje utakmicu s Latvijom. O taktici je rano govoriti jer nam preostaju još četiri treninga. Igrači koji su ranije stigli na pripreme i koji su ranije završili prvenstva sada su u boljoj formi nego što su bili", kazao je novinarima na treningu selektor Sušić

"Što se tiče Emira Spahića, on je dobro i bit će spreman za utakmicu", dodao je popularni Pape koji se čak i u slučaju manjih problema ne brine za nastup našeg kapitena.

Uzdanica selektora Vedad Ibišević danas se pridružio saigračima iz reprezentacije. Nije krio da je malo umoran nakon završetka sezone u Bundesligi.

"Porazom od Bayerna u Kupu nisam razočaran jer smo dobro igrali i malo nam je nedostajalo za uspjeh. Kada je riječ o Latviji, atmosfera u reprezentaciji je dobra, ali su igrači i oprezni", kazao je Ibišević i poručio da se tako treba postaviti pred svaku utakmicu, a ne samo pred ovu.

Ipak, dodao je da će meč protiv Latvije biti drugačiji od onog u Zenici, gdje je BiH protiv Litvanije gubila sa 1:0, ali su se naši igrači namučili i uspjeli pobijediti.

"Očekujem tešku utakmicu, ali ako ozbiljno pristupimo i damo svoj maksimum ne bi trebalo biti problema", uvjeren je Vedo.

Odranije je poznato da Zvjezdan Misimović neće igrati 7. juna u Rigi.

"Misimović je veoma bitan našoj reprezentaciji, a to se pokazalo u utakmici protiv Grčke. Šteta je što nije tu, ali smo mi i ranije pokazali da možemo igrati bez važnih igrača, kao što su Sejad Salihović i Miralem Pjanić. U Rigi treba odigrati skoncentrisano i sa dosta strpljenja", poručio je napadač Stuttgarta.