Još se ne zna prvih 11
0

FOTO / Sušić ide na pobjedu, Nadarević napustio trening

Sarajevo-x.com/FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je u srijedu navečer posljednji trening pred put u Tiranu, gdje će u petak odigrati treći meč kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Selektor Safet Sušić igrače je podijelio u dvije ekipe i igralo se na dva gola.

Vjerovatno će ekipa "zelenih" koju su činili Hasagić, Mujdža, Mravac, Spahić, Lulić, Rahimić, Pjanić, Medunjanin, Misimović, Ibišević i Džeko biti početnih 11 koji će istrčati u petak na teren u Tirani.

No, moguće je i da bude određenih odstupanja, budući da su u drugom poluvremenu zelene majice umjesto Medunjanina i Ibiševića obukli Jahić i Ibričić.

Utakmica između dvije ekipe reprezentacije BiH završena je 1:1. Za "zelene" je pogodio Ibišević, a za "plave Muslimović.

Valja napomenuti da je trening napustio Safet Nadarević koji je s terena otišao pravo u autobus, selektor Sušić je rekao da se ne radi ni o kakvom revoltu, već o povredi.

”I jučer prije treninga Nadarević se žalio na bolove u mišiću, a danas je također osjetio iste bolove i zbog toga je ranije završio s treningom”, kazao je selektor Sušić.

Selektor Sušić je uoči treninga najavio promjene u ekipi u odnosu na meč s Francuzima, ali nije želio otkriti više detalja. Izjavio je da neće objavljivati imena igrača koji će početi meč do dana utakmice.

"Protiv Francuske nismo igrali dobro i ne bi bilo u redu da s istom ekipom počnemo susret. Bit će promjena, ali u ovom trenutku ne mogu da kažem ko će početi utakmicu. Imamo još dva treninga, a na dan utakmice ću odlučiti ko će izaći na teren", kazao je Sušić.

On je naglasio da će pokušati doći do pobjede u Albaniji, čime bi se reprezentacija iskupila za lošu igru i poraz od Francuske.

Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
"Idemo u Tiranu da pobijedimo. Moramo se iskupiti za lošu igru i rezultat protiv Francuske, a uostalom nemamo izbora nego da se iz Tirane vratimo s dobrim rezultatom. Mislim da dobar rezultat predstavlja i bod, jer poslije toga imamo još sedam utakmica. Ne bi nam se smjelo desiti da izgubimo. Ja ne vjerujem da ćemo izgubiti, jer smo realno kvalitetniji od Albanije. Momci su zdravi, svi su spremni i jedva čekaju utakmicu. Ubijeđen sam da će nas sviju obradovati", kazao je Sušić.

I napadač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko vjeruje da bh. ekipa može doći do povoljnog rezultata u Albaniji, ali da ne treba stvarati veliku euforiju oko tog meča.

"Svakako da želimo pobjedu u Albaniji. Svi govorimo da moramo pobijediti, ali smatram da ne smijemo stvarati nepotrebnu euforiju. Takav je bio slučaj protiv Francuske, imali smo prevelika očekivanja, što nam se na kraju osvetilo", kazao je Džeko, dodavši da njegovi igrači trebaju da zaborave tu utakmicu i maksimalno se okrenu narednom meču.

Sličnog mišljenja je i drugi napadač bh. selekcije Vedad Ibišević.

"Svjesni smo da nam slijedi veoma bitna utakmica i nemamo vremena da želimo zbog poraza od Francuske. Moramo se okrenuti narednom meču, dati svoj maksimum i pobijediti", kazao je Ibišević.

Bh. reprezentativci u Tiranu putuju u četvrtak u 10 sati sa sarajevskog aerodroma, a posljednji trening pred utakmicu (petak 20.30 sati) imat će u četvrtak u Tiranu, s početkom u 18 sati. Susret će biti odigran na stadionu "Qamal Stafa".