Trening reprezentacije BiH
0

FOTO / Edin Džeko: "Pokazat ćemo da je Francuska bila loš dan"

Sarajevo-x.com
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Hrasnici obavila prvi trening u okviru priprema za kvalifikacijski susret s Albanijom u petak u Tirani.
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Nogometaši BiH će do odlaska u Albaniju trenirati i u srijedu poslijepodne, a selektor Safet Sušić je na prvom treningu imao na raspolaganju svih 20 igrača koje je pozvao.

"Igrači su spremni za Albaniju i jedva čekaju utakmicu koja je ujedno i prilika da se bodovno vratimo u borbu za mjesta koja vode na evropsko prvenstvo. Albanija me nije impresionirala igrom, previše su defanzivni i ne stvaraju mnogo šansi, dok smo mi napadačka ekipa. U Tirani se moramo iskupiti za poraz od Francuske", kazao je Sušić uoči treninga.

Selektor smatra da igrači ne trebaju razmišljati o 31. martu - roku koji je UEFA dala Nogometnom savezu BiH za usvajanje novog Statuta.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
''Mislim da u BiH postoje ljudi koji su sposobni na najbolji način riješiti situaciju s UEFA-om. Ekipa ne treba o tome mnogo razmišljati'', kazao je Sušić, koji je zaželio brz oporavak Josipu Kužeu, albanskom selektoru koji je doživio moždani udar.

Napadač bh. reprezentacije Edin Džeko očekuje pobjedu u Tirani i poručuje da je atmosfera u reprezentaciji izrazito pozitivna. Naglasio je da reprezentacija mora raditi na unapređenju svoje igre ako želi pozitivan ishod kvalifikacija.

"Trebamo se maksimalno potruditi kako bi pokazali da je meč sa Francuzima bio samo loš dan. Igrat ćemo maksimalno angažovano i nadam se slaviti", rekao je Edin Džeko, koji je nastavio golgetersku seriju u Wolfsburgu.

Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Džeko je ponovio da mu nedostaje saigrač iz reprezentacije Zvjezdan Misimović, koji više ne nosi dres "vukova".

"Sada se navikavam na Diega, koji je sličnih kvaliteta i sigurno je adekvatna zamjena za našeg sjajnog igrača", rekao je Džeko.

Susret Albanija - BiH je na rasporedu 8. oktobra na stadionu "Qamal Stafa" u 20.30 sati.