Pred put u Luksemburg
0

Reprezentativci optimisti, novinari jedva dobili izjave

Piše: E. I.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Uoči posljednjeg treninga fudbalske reprezentacije BiH prije odlaska u Luksemburg, koji je najavljen za 18 sati na stadionu u Hrasnici, izrevoltiran uvredama sa tribina, selektor Safet Sušić je namjeravao započeti trening bez davanja obećanih izjava za medije.

Vidno uznemiren, selektor se okomio i na novinare, ali je nedugo zatim ipak dozvolio Zvjezdanu Misimoviću i Safetu Nadareviću da daju izjave.

U razgovoru sa medijima Misimović je komentarisao svoj jučerašnji transfer u Galatasaray.

"Drago mi je da je napokon sve gotovo. Stigao sam u veliki klub koji gaji visoke ambicije. Imao sam želju promijeniti sredinu. Sada imam 28 godina i smatram da je pravo vrijeme za takav potez. Uprava Wolfsburga mi je dozvolila da odem nakon što je dovela novo pojačanje", rekao je.

Zvjezdan se osvrnuo i na nadolazeće utakmice u kvalifikacijama za Euro 2012: "Naš prioritet je osvajanje tri boda u Luksemburgu. Na taj način ćemo mirno dočekati Francusku. O njima treba razmišljati tek nakon trijumfa u prvoj gostujućoj utakmici. Siguran sam da ćemo uspjeti."

Safet Nadarević je ovom prilikom za medije izjavio: "Najvažnije je pobijediti u Luksemburgu. Istina je da smo favoriti i da svi očekuju da dobijemo. Utakmica neće biti laka, moramo je shvatiti ozbiljno i kući se vratiti sa punim plijenom, te na punom Koševu pokušati pobijediti Francuze."

Kako saznajemo, u prvoj kvalifikacijskoj utakmici naša reprezentacija će nastupiti u sljedećem sastavu: Hasagić, Spahić, Nadarević, Mujdža, Lulić, Rahimić, Misimović, Pjanić, Ibričić, Ibišević i Džeko.

Reprezentativci u četvrtak putuju u Luksemburg gdje će održati još jedan trening prije utakmice sa domaćom selekcijom, koja će se odigrati 3. septembra na stadionu "Josy Barthel" od 20:15 sati. Direktan prijenos utakmice će biti na TV1.