Prvi trening reprezentacije
0

Neizvjestan nastup Misimovića, priključeni mladi igrači

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u Hrasnici obavila prvi trening u okviru priprema za kvalifikacijske susrete protiv Luksemburga i Francuske.

Selektor Safet Sušić na raspolaganju je imao 22 igrača. Od pozvanih reprezentativaca jedino nije bilo Zvjezdana Misimovića, koji se nalazi u Istanbulu, gdje treba da potpiše ugovor s Galatasarayem.

”Očekujem da će danas doći i priključiti nam se na pripremama za start kvalifikacija EURO 2012. Ne znam da li će igrati protiv Luksemburga, jer nije od starta trenirao sa nama, odnosno to će zavisiti i od toga da vidimo koliko će zakasniti na pripreme”, rekao je Safet Sušić, selektor BiH, prenosi portal SCsport.ba.

Sušić je iz mlade reprezentacije pozvao pet igrača da bi na treningu imao 22 nogometaša. No, na pripremama će ostati Bunoza i Vranješ.

"S nama su Bunoza i Vranješ i ako mi budu trebali povest ću ih u Luksemburg. Misimović je u Istanbulu i očekujemo ga nakon što potpiše ugovor", rekao je Sušić prije treninga.

Nogometaši BiH će do odlaska u Luksemburg trenirati u srijedu također u Hrasnici. Odlazak u Luksemburg planiran je 2. septembra čarter-letom iz Sarajeva, a susret je na rasporedu 3. septembra na stadionu "Josy Barthel" u 20.15 sati.