Nogomet
6

Šuker: Nadam se da će se Hrvatska i BiH sresti na SP-u u Brazilu

Klix.ba
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Davor Šuker, predsjednik hrvatskog Nogometnog saveza, prisustvovao je danas otvaranju trening centra Nogometnog saveza BiH u Zenici, a nakon svečanosti istakao je kako je oduševljen viđenim, prenosi agencija Anadolija.

"Svi u okruženju moramo biti sretni kada dobijemo teren sa umjetnom travom, a kamoli ovako moderan Trening centar. Čestitam svima u BiH pogotovo čelnicima Nogometnog saveza BiH na novom, modernom, sportskom kompleksu. Koliko uložiš u infrastrukturu i djecu toliko ćeš u budućnosti biti uspješan. Još jednom, ponosan sam na vas i čestitam vam", istakao je Šuker, svojevremeno najbolji nadapadač svijeta.

Prvi čovjek hrvatskog fudbala odbio je dati novinaru agencije Anadolija komentar o utakmici Hrvatska - Srbija, koja će se igrati u petak u Beogradu.

"Ne bih sada o tome, ovdje možemo pričati o Trening centru i o dešavanjima u BiH."

Na pitanje koliko je pratio igre reprezentacije BiH i šta misli o rezultatima izabranika Safeta Sušića, Šuker je odgovorio: "Špijuniramo, iako nisu u istoj kvalifikacijskog grupi. Iskreno se nadam da cemo se sresti u Brazilu, odnosno prije toga na ždrijebanju grupa za šampionat svijeta."

Davor Šuker je još jednom ponovio da nije za formiranje regionalne fudbalske lige.

"Prije svega, trebamo napraviti infrasturkturu u zemljama okruženja, raditi na poboljšanju uvjeta, a ne razmišljati o regionalnoj ligi. Kod nas u Hrvatskoj Dinamo i Rijeka igraju Evropa ligu, ali i dalje imamo problema sa licenciranjem kluba. Moramo raditi na sređivanju stanja, moramo težiti da nam nogomet bude poput onog koji gledamo utorkom i srijedom navečer, odnosno u mečevima Lige prvaka i Evropske lige. Konkretno, FIFA i UEFA su najveći finansijeri i svima je u interesu da igraju u njihovim takmičenjima. Nadam se da će što veći broj klubova sa ovih prostora to i učiniti."