Nogomet
18

Stojan Vranješ za Klix.ba: Potajno sam se nadao pozivu u reprezentaciju

Klix.ba
Stojan Vranješ
Stojan Vranješ
Stojan Vranješ jedan je od trojice povratnika u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Mehmed Baždarević pomalo neočekivano ukazao je povjerenje veznom igraču poljske Lechije koji će biti alternativa za Muhameda Bešića. Stariji brat Vranješ nije skrivao oduševljenje zbog poziva u nacionalni tim u kojemu ga nije bilo pune tri godine.

“Znao sam da novi selektor nije unaprijed otpisao nijednog igrača, zbog čega sam se potajno nadao. Prezadovoljan sam zbog poziva i paralelno sretan što ću nakon tri godine ponovo obući dres Bosne i Hercegovine“, izjavio je Stojan Vranješ za Klix.ba.

Stojan vjeruje da će reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon Mundijala u Brazilu zaigrati i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

“U Francusku se moramo plasirati jer bi bila velika šteta sa ovako kvalitetnim igračima ne biti sudionik takve smotre“, smatra Vranješ koji ove sezone briljira u poljskoj Lechiji.

“Cilj Lechije je osigurati nastup u Evropi narednog ljeta. Smatram da ambicije nisu nerealne i da nadam se da ćemo ostvariti svoj cilj. Umnogome će nam posao biti olakšan ukoliko danas pobijedimo Slask na gostujućem terenu“, rekao je Vranješ koji ne razmišlja o odlasku iz Lechije.

“Ponuda nemam, pa o odlasku ne razmišljam, mada se uvijek sve može okrenuti u jednom danu“, iskren je bio Vranješ.