Nogomet
13

Mario Vrančić za Klix.ba: Povreda je došla u najgorem trenutku

Klix.ba
Mario Vrančić
Mario Vrančić
Dugo je Mario Vrančić čekao na zeleno svjetlo iz sjedišta FIFA-e za nastup u dresu Bosne i Hercegovine. Konačno je dobio je poziv u reprezentaciju, ali zbog povrede ipak neće nastupiti 12. juna na Bilinom Polju.

Sezona koja je za Marija na ličnom planu bila uspješna i na klupskom neuspješna trebala je biti krunisana debijem za reprezentaciju, koji zbog povrede ipak neće uslijediti dvanaestog dana narednog mjeseca. Na posljednjoj utakmici sezone u Bundesligi Vrančić je povrijedio stopalo, tačnije slomio je mali prst.

“Nažalost povreda nije lakše prirode i primoran sam pauzirati četiri do šest sedmica. Posebno mi je teško što se povreda dogodila u momentu kada sam se trebao naći na spisku reprezentacije za meč protiv Izraela. Nadam se da me selektor neće zaboraviti nakon ove utakmice, odnosno da ću prvom narednom prilikom debitovati za reprezentaciju“, rekao je za Klix.ba Vrančić.

Paderborn nažalost nije uspio sačuvati prvoligaški status u Njemačkoj. Porazi od Schalkea i Stuttgarta bili su kobni za Vrančićev tim.

“Teško nam je palo ispadanje. Smatram da smo platili danak neiskustvu. Paderborn je u njemačkim okvirima mali klub i sam plasman u Bundesligu ostvaren prije godinu dana velika je stvar za ovaj grad i klub“, rekao je Vrančić, dodavši da o promjeni sredine ne razmišlja.

Vrančić planira u junu doći u bazu reprezentacije i upoznati se sa saigračima sa kojima bi trebao provesti nekoliko dana.