Nogomet
37

Mario Vrančić: Jurgen Klopp mi je pomogao da izađem na pravi put

Klix.ba
Mario Vrančić
Mario Vrančić
Darmstadt debitantsku sezonu u Bundesligi dočekuje samo s jednim ciljem – opstati u društvu najboljih.

Mali klub koji je u prošloj sezoni senzacionalno izborio plasman u viši rang sačinjen je od niza igrača koji nemaju pretjerano iskustvo igranja u Bundesligi. Jedan od njih se ipak može pohvaliti igranjem u najboljem rangu, i to u dresu kluba čije su ambicije bile gotovo identične Darmstadtovim. Riječ je o Mariju Vrančiću koji je u prošloj sezoni ipak sa Paderbornom ispao u Cvajtu.

“Iskustvo je bilo dobro iako smo na kraju ispali u Cvajtu. Situacija u Darmstadtu je danas slična. Krećemo kao autsajderi, ali se ipak nadam uspješnoj sezoni. Što se mene lično tiče dobra stvar je što sam godinu zreliji i iskusniji”, rekao je Vrančić za medije u Njemačkoj.

Mario je ponovo govorio o svom odnosu sa Jurgenom Kloppom, što i danas najviše interesuje novinare kada je riječ o budućem reprezentativcu BiH.

“Jurgen Klopp i David Wagner su mi vjerovali u fazi moje karijere kada je to za njih predstavljalo pravu hraborst. To se ispostavilo dobrim po mene. Kao takvi, oni su vrlo važni ljudi za moj fudbalski razvoj. Pomogli su mi da izađem na pravi put”, rekao je Vrančić.