Nogomet
91

Mario Vrančić za Klix.ba: Nadam se da ću do juna steći pravo nastupa za BiH

Klix.ba
Mario Vrančić (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Vrančić (Foto: Arhiv/AFP)
Odličan nastup Marija Vrančića na nedavnoj utakmici Paderborna i Augsburga pohvalio je trener Paderborna Andre Breitenreiter. Budući reprezentativac BiH u razgovoru za portal Klix.ba izrazio je nadu da će već protiv Izraela nastupiti u državnom dresu.

Pohvalno je o Mariju govorio i njegov nekadašnji trener Jurgen Klopp. Današnji trener Borussije Dortmund svojevremeno je sa Vrančićem sarađivao u Mainzu. Budućeg reprezentativca BiH Klopp smatra najvećim talentom u historiji ovog kluba.

"Jurgen Klopp je jedan od najboljih svjetskih stručnjaka i njegove pohvale uvijek prijaju. Bez lažne skromnosti, i sam smatram da sam u vrijeme kada je Klopp bio trener Mainza bio najveći talenat u tom klubu. Kao 16-godišnjak potpisao sam ugovor, a standardan sam bio i u mladoj reprezentaciji Njemačke za koju su u to vrijeme osim mene igrali Toni Kroos, Thomas Muller, Omer Toprak i Lars Bender", kazao je Vrančić u izjavi za Klix.ba, dodavši da se raduje predstojećoj utakmici protiv Borussije Dortmund na Westfalen stadionu:

“Poznajem većinu igrača Dortmunda jer sam kao igrač drugog tima ovog kluba često trenirao sa prvotimcima. Borussija je veliki favorit, a za nas bi veliki uspjeh bio i neriješen rezultat”, dodao je.

S nestrpljenjem isčekuje zeleno svjetlo FIFA-e za nastup u dresu Bosne i Hercegovine.

“Stekao sam bh. pasoš, pa sada očekujem znak iz sjedišta FIFA-e. Koliko sam upoznat, to bi uskoro moglo uslijediti. Vjerujem da će biti prije utakmice protiv Izraela u junu. U slučaju da ne bude do tada, razmišljam da dođem u Zenicu i budem uz reprezentaciju”, kaže Mario, koji je gledao nedavne utakmice protiv Andore i Austrije.

“Bilo je dobro. Posebno je važan trijumf nad Andorom kojim smo se vratili u život. Uvjeren sam da do kraja kvalifikacija možemo izboriti nastup u Francuskoj”, smatra Vrančić, čiji brat Damir u posljednje vrijeme igra dobro u dresu Braunschweiga.

“Imao je problema sa povredom, ali u posljednje vrijeme igra standardno i u dobroj formi. Braunschweig ima realne šanse da se vrati u društvo najboljih”, kazao je Vrančić koji sa Paderbornom bije tešku bitku za opstanak u Bundesligi.

"Svi u klubu čvrsto vjerujemo da ćemo uspjeti. Ključni meč će biti onaj protiv Stuttgarta, mada do tada moramo osvojiti još poneki bod", rekao je na kraju budući reprezentativac BiH.