Nogomet
146

Jasmin Burić: Presretan sam, drago mi je što je neko primijetio moje igre

Piše: D. B.
Jasmin Burić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jasmin Burić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetosmogodišnji bh. golman Jasmin Burić, član poljskog Lecha, novo je ime na spisku reprezentativaca BiH. Nakon što je dobio poziv selektora Mehmeda Baždarevića, sjajni čuvar mreže je govorio za portal Klix.ba o svojim očekivanjima od utakmica koje očekuju naše Zmajeve, kao i o svom klubu.

"Presretan sam i čast mi je što sam postao dio reprezentacije BiH. Drago mi je što je neko primijetio moje igre, dat ću sve od sebe da se pokažem u što boljem svjetlu", izjavio je vidno sretan Burić.

On će pored Ibrahima Šehića biti rezerva našem prvom golmanu Asmiru Begoviću.

"Nema se tu šta pričati, svi znamo ko je Begović i gdje igra. Ne bih želio, niti sam takva osoba, da pravim neki pritisak. Asmir je definitivno prvi golman i nema potrebe za pritiskom. Šehić je također sjajan golman, dobri smo prijatelji, pa mi je drago što ćemo se vidjet i provoditi vrijeme zajedno", rekao je naš novi reprezentativni golman.

Burić vjeruje u dobar rezultat protiv Belgijanaca s kojim Zmajevi igraju u Briselu 3. septembra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

"Belgija je favorit, ali imamo dobru ekipu i možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Svi znamo da je utakmica s Belgijom ključna za nastavak kvalifikacija, a ja se nadam pozitivnom rezultatu", kazao je Burić.

Baždarević neće moći računati na Edina Cocalića, Ervina Zukanovića i Gojka Cimirota, koji su povrijeđeni.

"Sigurno da je hendikep, to su tri sjajna igrača. Zuka se već ranije dokazao. Cocu također znam čitav život i definitivno će nam nedostajati, ali vjerujem da će selektor naći adekvatne zamjene i da ćemo napraviti dobar rezultat", smatra golman Lecha.

Nakon Belgije naš državni tim će ugostiti Andoru. Burić je pozvao na oprez.

"Ne volim te takozvane male utakmice. One uvijek mogu napraviti veliki problem. Mislim da uz dobru pripremu i koncentraciju ne bi trebalo biti problema da osvojimo sva tri boda", izjavio je dvadesetosmogodišnji čuvar mreže.

On će u septembru prvi put boraviti u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici.

"Vidio sam centar izvana, ali unutra nisam ulazio. Odrastao sam u tom dijelu Zenice, igrao nogomet... Na neki način se vraćam u djetinjstvo", rekao je Burić.

Uvjeren je da će BiH otići na Euro.

"Optimista sam, sport je takva disciplina da moraš razmišljati pozitivno i kad si u najgoroj situaciji", jasan je bio sjajni golman.

Lechu ne ide najbolje u domaćem prvenstvu, a razlog su povrede važnih igrača.

"Imamo problema s povrijeđenim igračima, teško nam ide i u domaćem prvenstvu. Trenutno imamo četiri boda iz šest utakmica. Nadam se da će se povrijeđeni igrači brzo oporaviti. Cilj u sezoni je Evropa", završio je Burić.