Nogomet
0

FOTO / Štimac i Srna: Pobijedit ćemo Srbiju

Anadolija
Igor Štimac i Darijo Srna (Foto: Anadolija)
Igor Štimac i Darijo Srna (Foto: Anadolija)
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac na stadionu Maksimir održao je konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice sa selekcijom Srbije. Kako javlja zagrebački dopisnik agencije Anadolija, Štimac je naglasio da nogometaši i stručni tim ne osjećaju tenzije pred meč na način kako se to prezentira u medijima.

"Ne vidim tenzije među svojim igračima. Osjeća se da je pred nama velika utakmica, ali imam igrače koji svake sedmice igraju velike utakmice pred punim stadionima, na najvećim utakmicama svijeta. Možda gledateljstvo, na ovom stadionu i na onom na Marakani u Beogradu, gdje ćemo igrati, stvara tenzije. Neću se vraćati u prošlost, ovo je nogometna utakmica, tako smo je pripremali, tako ćemo je odraditi, u skladu i duhu fair playa i da nikoga ne provociramo.To je nogometni događaj i tako ćemo se ponašati na terenu i neka pobjedi bolji. Nema tu rata, mi se ponašamo kao promotori nogometa“, rekao je Štimac i dodao da je sudija na utakmici jedan od najboljih na svijetu, ali da ima svoj stil i striktno primjenjuje pravila nogometne igre.

Na pitanje novinara o kvaliteti obje reprezentacije, Štimac je odgovorio da "nema ovdje nikoga ko bi mogao reći da je Srbija bolja po igračima od Hrvatske".

"Kao ekipa, svi ste vi svjesni da je Hrvatska bolja i to pokazuje rezultat u ovim kvalifikacijama. Mi ne bježimo od toga, ali to ništa ne znači jer u novih 90 minuta je sve otvoreno i mi moramo zaslužiti pobjedu“, poručio je hrvatski selektor.

Najave srbijanske reprezentacije da očekuju pobjedu Štimac je komentirao riječima da je "normalno da se hrabre jer niko neće najavljivati poraz".

Igor Štimac (Foto: Anadolija)
Igor Štimac (Foto: Anadolija)
O mogućim opasnostima na terenu, hrvatski selektor je rekao da će borba ona voditi po cijelom terenu.

"Danas se utakmica dobija preko bokova, jer je u sredini previše gusto, ali mi imamo kapacitet kroz igrače da i kroz sredinu s Modrićem rješimo utakmicu. Imamo snagu naprijed onaj srpski bedem baciti na leđa. Ono što je pokazala forma srpskih igrača je da je Đurečić skrenuo pažnju na sebe sa svojim golovima i asistencijama, okretljivošću, vizijom igre. Njihova krila Tošić i Tadić su dobri ako im date prostor u koji bi se mogli ubaciti. Znamo gdje je njihova snaga i napravit ćemo sve da njihove kvalitete zagušimo i iskoristimo prostore na kojima su slabi“, dao je ocjenu srpske reprezentacije Igor Štimac i zaključio da Hrvatska ne treba tražiti izgovore ni u terenu, ni u kiši i da nema alibija za eventualni poraz.

"Puno sam razmišljao o svemu tome. Imamo više bodova od Srbije i bolje stojimo. Srbija je slabija kada treba napasti, pa kad se otvori. Mi smo najjači kada smo na sredini terena pa kada sačekamo protivnika, kada izađe. Sve to pada u vodu kada pomislite koliko će biti ispunjen stadion sutra i koliko ima želje u nama i samopouzdanja. Nemamo pravo kalkulirati i mudrovati u ovoj utakmici. Ne, to se neće dogoditi. Napast ćemo čim počne utakmica i s jednim pametnim pristupom lomiti protivnika dok se ne postignu golovi“, poručio je Štimac.

Darijo Srna (Foto: Anadolija)
Darijo Srna (Foto: Anadolija)
Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna rekao je da su ova tri boda važna kao i na svakoj drugoj kvalifikacijskoj utakmici, ali da postoji razlika.

"Svi znamo da je ova utakmica specifična, ali mi se pripremamo kao da je u pitanju Wales ili Škotska. Naš cilj je Svjetsko prvenstvo u Brazilu i uzeti što više bodova. Atmosfera je dobra i svi su zdravi što je najbitnije. Tri puta smo imali dobar sastanak u vezi Srbije, svi znamo što trebamo uraditi i ko će igrati protiv nas i na kojoj poziciji. Spremni dočekujemo utakmicu“, poručio je hrvatski kapiten.