Najavio ofanzivnu igru
0

Štimac: Hrvatska je bolja reprezentacija od Srbije

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Tenzije koje se pominju uoči nogometne utakmice Hrvatske i Srbije igrači ne osjećaju u smislu kako se one prezentiraju u medijima, izjavio je na konferenciji za medije selektor hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.

"Ne vidim tenzije među svojim igračima. Osjeća se da je pred nama velika utakmica, ali imam igrače koji svake sedmice igraju velike utakmice pred punim stadionima na najvećim utakmicama svijeta. Možda publika na ovom stadionu i na onom na Marakani u Beogradu gdje ćemo igrati, stvara tenzije. Neću se vraćati u prošlost, ovo je nogometna utakmica, tako smo je pripremali, tako ćemo je odraditi, u skladu i duhu fair playa i da nikoga ne provociramo. To je nogometni događaj i tako ćemo se ponašati na terenu i neka pobjedi bolji. Nema tu rata, mi se ponašamo kao promotori nogometa“, rekao je Igor Štimac i dodao da je sudioja na utakmici jedan od najboljih na svijetu, ali da ima svoj stil i striktno primjenjuje pravila nogometne igre.

Na pitanje novinara o kvaliteti obje reprezentacije Štimac je odgovorio da "nema ovdje nikoga ko bi mogao reći da je Srbija bolja po igračima od Hrvatske".

"Kao ekipa, svi ste vi svjesni da je Hrvatska bolja i to pokazuje rezultat u ovim kvalifikacijama. Mi ne bježimo od toga, ali to ništa ne znači jer u novih 90 minuta je sve otvoreno i mi moramo zaslužiti pobjedu“, pojasnio je on.

Najave srbijanske reprezentacije da očekuju pobjedu Štimac je komentirao rječima da je "normalno da se hrabre jer niko neće najavljivati poraz". O mogućim opasnostima na terenu i gdje će se voditi najveća borba hrvatski selektor je rekao da će se ona voditi po cijelom terenu.

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Dario Srna rekao je da su ova tri boda važna kao i na svakoj drugoj kvalifikacijskoj utakmici, ali da postoji razlika.

"Svi znamo da je ova utakmica specifična, ali mi se priremamo kao da je u pitanju Wales ili Škotska. Naš cilj je Svjetsko prvenstvo u Brazilu i uzeti što više bodova. Atmosfera je dobra i svi su zdravi što je najbitnije. Tri puta smo imali dobar sastanak u vezi Srbije, svi znamo šta trebamo uraditi i ko će igrati protiv nas i na kojoj poziciji. Spremni dočekujemo utakmicu“, rekao je Dario Srna.