Nakon meča s Hrvatskom
67

Siniša Mihajlović: Sad smo zadnja rupa na svirali

Klix.ba
Siniša Mihajlović (Foto: Anadolija)
Siniša Mihajlović (Foto: Anadolija)
Selektor reprezentacije Srbije je rekao kako neće podnijeti ostavku, ali je preuzeo odgovornost za poraz od Hrvatske.

"Kao mladi trener učim tako da sebe vidim tu gdje sam. Imam čistu savjest, profesionalac sam. To je fudbal. Da smo pobjedili slavili bi nas, trener je uvijek kriv, izgubili smo i sad smo zadnja rupa na svirali", izjavio je selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović na konferenciji za novinare nakon kvalifikacijske utakmice u okviru grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, između nogometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske na zagrebačkom Maksimiru, na kojoj je slavila reprezentacija Hrvatske rezultatom 2-0, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Konferenciju za novinare obilježila je i prepirka Mihajlovića sa novinarima.

"Znate vi koliko mene zanima vaše mišljenje, vi prodajete novine, a ja sam trener. To što vi mislite, to je vaša stvar", odvratio je Mihajlović.

"Ima primjera velikih igrača i malih trenera, vrijeme vašeg igranja je iza vas“, dodao je jedan od prisutnih novinara.

"Jeftino smo primili ta dva gola i to nas je sasjeklo. Prvo poluvrijeme smo odigrali u nekom strahu. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje za nas, ali nismo uspjeli zabiti gol. U fudbalu nema 'ma' i 'da', izgubili smo od bolje ekipe i preuzimam punu odgovornost i krivicu za sve. Momci su odradili najbolje što su mogli.“, rekao je Siniša Mihajlović i objasnio da ne pristaje na kritike novinara u vezi sa njegovim odabirom igrača.

"Utakmica je bila korektna i prošla je bez incidenata. Garantujem za moju ekipu i za njihovo ponašanje. Igrači obje reprezentacije dali su dobar primjer kako se ponaša na terenu, a Štimac me nije iznenadio taktikom“, naglasio je Mihajlović i dodao da nije zadovoljan sa rezultatima reprezentacije, ali da ima drugih razloga zbog kojih jeste zadovoljan.

"Kada sam došao za selektora, pomladio sam ekipu. To nije alibi, ja ne odustajem. Ovo su utakmice koje će nam poslužiti da steknemo iskustvo i ostvarimo cilj. Teško ćemo osvojiti drugo mjesto u grupi, imamo male šanse, ali zaboravit ćemo što se desilo. Idemo dalje na Škotsku, od sutra se spremamo. Za četiri dana ponovo igramo. Dok sam selektor imam svoj put i jedna i dvije utakmice ne mogu mijenjati moje mišljenje. Neću ponuditi ostavku", rekao je Mihajlović.