Nogomet
333

Sramota: Hrvatski huligani nakratko prekinuli meč u St. Etienneu i pomogli Česima da izvuku bod

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Igrači Hrvatske postižu golove, ali postoji grupa navijača koja postiže - autogolove. Dok su Vatreni na terenu vodili sa 2:1 protiv Češke u 2. kolu grupe D Eura u Francuskoj i ovjeravali plasman u osminu finala, sa tribina su letjele baklje. A onda je uslijedio povratak Čeha.

Hrvatska je dominirala terenom i golovima Rakitića i Perišića stigla na korak do plasmana u osminu finala. Potom je Škoda golom u 76. minuti vratio nadu Česima, ali to nije spriječilo Hrvatsku da nastavi dominirati.

Foto: EPA
Foto: EPA

I upravo u momentu kada se bližio kraj, u 86. minuti, uslijedilo je bacanje baklji u teren od hrvatskih navijača.

Hrvatski mediji su u najavi utakmice pisali o eventualnim incidentima i pribojavali se toga, jer postoji ogromna grupa navijača koja želi naštetiti Hrvatskom nogometnom savezu, ali zapravo time samo štete igračima koji su junaci ove zemlje.

Foto: EPA
Foto: EPA

Dok su letjele baklje, Srna, Modrić, Mandžukić i društvo su u nevjerici gledali ono što su priredili njihovi "navijači" ili, preciznije, huligani.

Foto: EPA
Foto: EPA

Utakmica je nastavljena u 91. minuti, a onda je uslijedio i potpuni šok. Česima je dosuđen penal koji je u 94. minuti realizirao Necid pogodivši za 2:2.

Foto: EPA
Foto: EPA

Hrvatskoj prijeti sigurno novčana kazna, a da li će kazna biti i rigoroznija, prerano je govoriti. Igrači su šokirani, a kapiten Srna, koji je pozivao navijače da prestanu, u ovaj meč je ušao sa suzama u očima, jer mu je prije pet dana preminuo otac Uzeir. Nakon meča je kazao reporteru HRT-a da mu je ovo najteža utakmica u karijeri.

Navijači se nisu libili sa bacanjem topovskih udara čak i dok su ispred njih stajali Mandžukić, Perišić i Rakitić. Prizor koji se ne može riječima opisati.