Nogomet
29

Čačić: Mi se sramotimo, dok se neki smješkaju; Srna: Najteži meč moje karijere

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U 2. kolu grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj Hrvatska je remizirala sa Češkom (2:2), a utakmicu je obilježio incident hrvatskih huligana u finišu meča.

Hrvatska je dominirala terenom i bila bolji tim. Vatreni su golovima Perišića i Rakitića poveli sa 2:0. Zatim je Češka smanjila na 2:1 u 76. minuti, a onda je 10 minuta kasnije uslijedio prekid nakon kojeg je Češka golom iz penala pogodila za 2:2.

"Mislim da trebamo gledati utakmicu, a ovo drugo...", počeo je Srna u izjavi za HRT, a onda je dodao: "Treba igrati i nakon prekida, ali čestitam momcima. Bili smo jako dobri. Poslije 2:0 smo im dali inicijativu, a onda nas je i prekid pokolebao".

Na pitanje da li je ovo njegov najteži meč u karijeri, Srna je kratko odgovorio: "Da, ovo je najteža." Jasno, kapitenu Hrvatske je prije pet dana preminuo otac.

Razočaranje zbog prekida koji su režirali hrvatski huligani nije krio ni selektor Ante Čačić.

"Dok se oni smješkaju u svojim foteljama, mi se ovdje sramotimo. Ovo ne koristi našoj zemlji i ljudima, a pogotovo igračima koji se bore do zadnjeg atoma snage. Ali, ovo je već viđeno i u Milanu. Niko ne reagira na to. Ja sam siguran da će se igrači ponovo boriti. Ne mogu biti zadovoljan rezultatom, ali moramo biti ponosni na igrače. Imamo još jednu utakmicu u grupi, ako nas ne izbace sa turnira", kazao je Čačić.

Čačić se složio da je njegov tim pokazao snagu te je dodao da će Luka Modrić najvjerovatnije igrati protiv Španije uprkos blažoj povredi.

"Ja sam i ranije rekao da ova generacija može izaći iz sjene Vatrenih. Luka bi trebao igrati i protiv Španije", kazao je Čačić.