Nogomet
72

Spektakl na Otoci 28. maja: Stotinu učesnika će odmjeriti snage u "Dvoboju golmana"

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Na stadionu "Otoka" u Sarajevu će biti održano takmičenje pod nazivom "Dvoboj golmana" u kojem će učestvovati oko 100 golmana. Organizator takmičenja je Škola golmana "Broj 1".

Na današnjoj konferenciji za medije povodom takmičenja "Dvoboj golmana" novinarima su se obratili pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Elvir Resić te osnivači Škole golmana "Broj 1" Adnan Gušo i Adnan Pervan.

"Riječ je o projektu Škole golmana broj 1, koji će se održati na stadionu 'Otoka' 28. maja. Projekt 'Dvoboj golmana' je veoma značajan, a učestvovat će gotovo 100 golmana. Podržali smo ovaj projekt, drago nam je što se realizira na našem području, jer će sigurno biti veoma zanimljivo. Ovo je zaista jedinstven projekt u regionu, uvjeren sam da će posjeta biti dobra", izjavio je Resić.

U takmičenju će učestvovati oko 100 golmana iz naše zemlje.

"Prijavili su se golmani iz cijele BiH, što mi je veoma drago. Vjerujemo da će ova manifestacija proći u najboljem redu te da ćemo nastaviti s dobrim radom", rekao je Gušo.

Pervan se zahvalio poznatim sportistima koji podržavaju školu i njenu manifestaciju.

"Našu školu podržavaju brojni sportisti iz BiH i regije, a među njima su Matej Delač, Marijan Antolović, Ibrahim Šehić, Asmir Begović, kao i košarkaši Mirza Teletović i Jusuf Nurkić. Oni su doprinijeli organizaciji ovog takmičenja. Čast nam je što ćemo prvi u regionu organizovati 'Dvoboj golmana', jednu sjajnu manifestaciju", kazao je Pervan.

Takmičenje "Dvoboj golmana" se održava 28. maja na stadionu "Otoka".

Takmičari su podijeljeni po generacijama, 1997. i mlađi, 2000. i mlađi, 2002. i mlađi, 2004. i mlađi, 2006. i mlađi te 2008.

Oni će se međusobno boriti u duelima koji će se bodovati po principu utakmice. Svaki goman će imati na raspolaganju po pet lopti, koje će biti postavljene na gol aut liniji. Golmanima nije dozvoljeno da prelaze svoju polovinu. Također, moći će koristiti svaku loptu koju uhvate. Akcije će biti vremenski ograničene, a duel će trajati tri minute. Pobjeda će se bodovati s tri boda, a neriješen rezultat jedan bod. Ukoliko takmičari budu imali isti broj bodova odlučivat će međusobni susret, razlika postignutih i primljenih golova, veći broj postignutih golova ili žrijeb.

Duele golmana će suditi bivši golmani.

Vezani članci