Nogomet
247

Mališani golmanske škole "Broj 1" se uz Milkos pripremaju za nadolazeći turnir

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Kompanija Milkos je sa školom golmana "Broj 1" potpisala ugovor o sponzorstvu Golmanskog dvoboja koji će se desiti 27. maja.

Direktor mljekare Milkos Adin Fakić objasnio je kako kompanija već dugi niz godina podržava sport, a odnedavno i aktivnosti dvojice golmana i osnivača škole - Adnana Guše i Adnana Pervana.

"Gušo i Pervan mogu biti i jesu uzori djeci s obzirom da su oni bivši golmani Sarajeva i Željezničara. Kada su nam se obratili za pomoć nama je bilo zanimljivo što je to prva škola za golmane. Znam šta znači imati podršku iza sebe jer sam ja kao dijete trenirao košarku. Znam kako je bitno imati opremu, dresove i u tome se osjećati posebnim. Zbog svega toga smo se odlučili da pomognemo ovom projektu i to ćemo definitivno nastaviti raditi", rekao je Fakić.

Adnan Pervan istakao je značaj koji podrška Milkosa predstavlja u sportskom obrazovanju najmlađih.

"Golmanski dvoboj je jedinstven projekat u Evropi, a Milkos je prepoznao ono što radimo moj kolega Adnan Gušo i ja. Oni su doprinjeli u skladu sa njihovim mogućnostima, a pratili su nas i prije ovoga projekta i nadam se da će nas pratiti i u budućnosti", rekao je Pervan.

Golmanski dvoboj je turnir u kojem će se takmičiti golmani bez klubova, u svojim godištima među ukupno šest generacija i na različitim terenima.

"Mnoge kompanije su se rado odazvale na naš poziv, a među njima je i Milkos koji nam pruža svakodnevnu podršku. Škola broji više od 80 golmana, što starijih što mlađih, a 27. maja desit će se takmičenje gdje će se djeca dokazivati unutar svoje generacije u pohodu na nagradu. Imamo i podršku Ibrahima Šehića, a nadamo se podršci i drugih reprezentativnih golmana", rekao je Adnan Gušo.