Nogomet
23

"Igraj fudbal, živi život": Ekipe dolaze u najjačim sastavima

Piše: Edin Isanović
Fudbalski turnir pod nazivom "Igraj fudbal, živi život" održat će se od 18. do 21. juna u Sarajevu. Organizator manifestacije je Udruženja za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva.

Kako naglašavaju organizatori, turnir će okupiti oko 160 mladih igrača iz osam klubova regiona i Evrope, koji će u budućnosti biti ambasadori sporta u svojim klubovima i državnim reprezentacijama. Povodom toga organizovana je press konferencija u Gradskoj upravi u Sarajevu na kojoj se predstavnicima medija obratio Dejan Radović, direktor udruženja.

“Ovo je 4. međunarodni turnir, a cilj je da se promoviše fudbal, ali i grad kao sportski centar. Turnir se već četvrtu godinu zaredom organizuje na visokom nivou i sama činjenica da dolaze najjače ekipe iz regiona ,koje će igrati u najjačim sastavima, dovoljni govori. Utakmice će se igrati na stadionu Otoka, a trofej brani Crvena zvezda. Vjerujem da će gledatelji imati šta vidjeti”, kazao je Radović.

Nakon njega se obratio i Ramiz Kadić iz Gradske uprave Sarajeva, koja je pokrovitelj ovogodišnjeg turnira.

"Želim i da odam poštovanje organizatorima jer i pored svih negativnih stvari koje dolaze oni uspijevaju organizovati ovaj događaj. Ono što je sigurno je da će naša podrška biti tu svake godine. Ovakvi turniri vraćaju ovaj grad na mjesto koje i pripada, a sport je važan za djecu. Ubijeđen sam da će iz godine u godinu biti sve kvalitetniji. Uostalom ovako je počeo i Sarajevo Film Festival", istakao je.

Kapiten Željezničara Denis Žerić nada se kvalitetnim utakmicama na Otoci.

"Vjerujem da će turnir, kao i prošle godine, proteći u najboljem redu. Mislim da mi imamo dobru ekipu i uradit ćemo sve u našoj moći da se plasiramo što bolje. Ovim putem želim poželjeti sreću svim učesnicima", rekao je Žerić.

Prva utakmica će se igrati 18. juna sa početkom u 11 sati između Željezničara i Crvene zvezde. Inače, grupu A čine Željezničar, Crvena zvezda, Rijeka i Cibalija. U grupi B snage će odmjeriti Sarajevo, Šturm, Maribor i Olimpic.