Nogomet
0

Spahićev Bayer protiv Man. Uniteda, Džeko i Građani sa prvakom Evrope

Piše: J. H.
U dvorani Grimaldi Forum u Monacu danas su izvučene grupe Lige prvaka za sezonu 2013/14.

Današnje izvlačenje parova ponovo je spojilo Milan i Barcelonu koji su se u posljednjih nekoliko godina često susretali u Ligi prvaka. Također, žrijeb je htio da u grupi igraju Real Madrid i Juventus.

Kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić i njegov Bayer igrat će protiv Manchester Uniteda, Shakhtar Donetska i Real Sociedada u kojem igra Haris Seferović, Švicarac bosanskog porijekla.

S druge strane, napadač Zmajeva i Manchester City nalaze se u grupi sa aktuelnim evropskim prvakom Bayernom, moskovskim CSKA u kojem igra još jedan bh. reprezentativac Elvir Rahimić i Viktorijom Plzen.

"Vrijeme je da idemo u drugi krug", bio je kratak komentar Edina Džeke nakon što je saznao grupu u kojoj će njegov tim igrati ove sezone u Ligi prvaka.

Grupa A:

Manchester United, Shakhtar Donetsk, Bayer Leverkusen, Real Sociedad

Grupa B:

Real Madrid, Juventus, Galatasaray, FC Copenhagen

Grupa C:

Benfica, PSG, Olympiakos, Anderlecht

Grupa D:

Bayern, CSKA Moscow, Manchester City, Viktoria Plzen

Grupa E:

Chelsea, Schalke 04, Basel, Steaua Bucharest

Grupa F:

Arsenal, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Napoli

Grupa G:

Porto, Atletico Madrid, Zenit St Petersburg, Austria Vienna

Grupa H:

Barcelona, Milan, Ajax, Celtic

Prije početka izvlačenja grupa, prikazani su najbolji trenuci prošlogodišnje Lige prvaka koju je nadmoćno osvojio minhenski Bayern. Ambasador ovogodišnjeg finala Lige prvaka koje se igra u Lisabonu je proslavljeni nogometaš Luis Figo.

"Velika je čast imati priliku ugostiti finale ovog takmičenja. Cijela zemlja će biti u znaku tog finala i nadam se da će biti jednako interesantno kao i prošle godine", kazao je Figo.