Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li danas i jedan drzavnik u regionu za kim bi neko suzu pustio?
@gurabijaa Kljuić
Otpjevase ,druze Tito mi ti se kunemo, a pogazise zakletvu cim je sahranjen...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Danas da poginu i pomru svi na politickoj sceni u jednom satu narod bi napravio teferic koji bi trajao danima u cijeloj BiH, slavilo bi se dok ne popada raja sa nogu, pjevaci bi besplatno pjevali, muzicari svirali, besplatno bi ljuidi pice i hranu dijelili, volovi bi se okretali umjesto janjaca to bi bio dernek najmasovniji u istoriji covjecanstva. Napali bi nas NATO i Rusija sto toliko slavimo od muke bi nas napali hahahahah
u 15:10 umro u 15:15 smi vec u govnima bili
Kazu nije ga narod iskreno volio, pa zar je mogao neko cijelu zemlju natjerati na plac i muk..
Pozdrav svima..sa Novog Beograda..bio je stari pravi vođa,dal će se..kada je Lepa Brena i Miroslav Ilić pevali....zemljo mira zemljo Tita,zemljo hrabra ponosita...pamtiće se vekovima....šta je bilo posle...valjda govori život kao život...kažu diktatura..imao si pasoš i ako je diktatura i gde ti je volja...sada..
Plakali su svi zato što su znali da su dobra vremena završena.
smrt fasizmu sloboda Fikretu i ostalima...Josip Broz dobar skroz
SOK I SUZE U NOVOM SADU: KAKO SU POSRBLJENI I POHRVACENI IZMISLILI 1954 GODINE SRPSKO-HRVATSKI ODNOSNO HRVATSKO SRPSKI JEZIK I UKINULI BOSANSKI I CRNOGORSKI, PA ONDA PRISILILI BOSNJANE I CRNOGORCE DA SVOJE MATERNJE JEZIKE NAZIVAJU PO SRBIMA I HRVATIMA. I DANAS MI NEKI SHUPAK CMIZDRI ZA GLAVNIM LIKOM I KULTUROCIDA? KAKAV JE TO REZIMLIJA BIO KOJI JE TJERAO BOSNJANE DA SE IZJASNJAVAJU KAO SRBI I HRVATI?
15:04. Mirno.
POSRBLJENI I POHRVACENI SLAVE JOSEPHA BROZA IZ PROSTOG RAZLOGA STO JE OD MANJINA U BOSNI OD NJIH NAPRAVIO SKORO NARODE, BAREM NA PAPIRU I SA ONOM SUPLJIKATORSKOM "KONSTITUTIVNOST" KOJU SU SRBIJA I HRVATSKA UKINULE 1990tih. BROZ JE OD BOSNJANSKE BOSNE, LEGALIZOVAO BOSNU TRI NARODA I AKO SU POSRBLJENI I POHRVACENI MANJINE, KLASICNE!
U popisu stanovnistva 1948. godine Bošnjaci su imali tri opcije: mogli su se deklarirati kao Srbi muslimanske vjeroispovijesti, Hrvati muslimanske vjeroispovijesti ili kao "nacionalno neopredijeljeni". To je Bošnjacima dalo priliku da pokazu koliko se skanjuju da budu posrbljeni ili pohrvaceni: 72.000 njih izjasnilo se da su Srbi, 25.000 da su Hrvati, a 778.000 deklariralo se kao "neopredijeljeni". Bez obzira na ovakav rezultata istu opciju su dobili i na popisu 1953.
suza mi je krenula a nisam se tada jos ni rodila
Nacionalni dohodak Bosne i Hercegovine, koji je 1947. godine bio za 20 posto niži od jugoslavenskog prosjeka, pao je do 1967. godine na 38 posto ispod jugoslavenskog prosjeka. (Nationalism and Federalism, str. 138-144.) Zato su Bošnje jedine ostavile mu glavnu ulicu u Sarajevu.
Jeli to umro Tito?
Pravi šok je nastao par mjeseci kasnije kad su ideje bratstva i jedinstva velelepno i sa puno ponosa zalivene krvlju. Istina je da je sistem prividno radio zahvaljujući represiji i karizmi jednog čovjeka. Isto tako je istina da se sistem raspao u paramparčad jer u izvorne ideje nije niko ni vjerovao nego ih se pridržavao iz straha i koristi. Dakle humana kultura nije nikad postojala, bili smo samo kratko dobro kontrolisani divljaci.
@vlado130 samo si jugonostalgičan :)
Krepo zlotvor diktator,koji je zabranjivao bosanstvo i bosanski jezik,koji je nametnuo Muslimanstvo i srpskohrvatski jezik u BiH...neka je vječno proklet.
15h05 je umro, 15h06 su nas odmah uvalili u govna.
@FRA Ispravka: "smo se"