Nogomet
8

Sjajna atmosfera na treningu Zmajeva i na tribinama

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je u Hrasnici odradila jutarnji trening na kojem zbog manjih problema s povredama nije bilo Senada Lulića i Mensura Mujdže.

Doktor reprezentacije BiH, Reuf Karabeg, u izjavi za medije je govorio o zdravstvenom stanju igrača koji imaju problema s povredama.

"Jutarnjeg treninga su oslobođeni Senad Lulić i Mensur Mujdža, Lulić zbog stražnje lože, a Mujdža zbog bola u koljenu. U oba slučaja smo preventivno djelovali, ne radi se o ozbiljnim povredama, tako da će se pomenuti igrači najvjerovatnije pojaviti na poslijepodnevnom treningu", izjavio je Karabeg.

Osim Lulića i Mujdže, problema s povredama imaju Sead Kolašinac, Jasmin Fejzić, Tino Sven Sušić i Ermin Bičakčić.

"Kolašinac, Fejzić, Sušić i Bičakčić još uvijek treniraju po posebnom programu. Preventivno smo djelovali, tako da njihov oporavak ide dobro. Posebno bih izdvojio fenomenalan oporavak Bičakčića, koji definitivno neće biti upitan za nastup na Svjetskom prvenstvu", kazao je doktor naše reprezentacije.

Okupljenim novinarima se obratio i prvi golman Zmajeva, Asmir Begović, koji je istakao da ekipa vrijedno trenira i sprema se za SP.

"Atmosfera u timu je sjajna, svi naporno treniramo i nema nikakvih problema. Potrebno je prvo odraditi kako treba prijateljske utakmice, a onda nas čeka SP u Brazilu, gdje idemo da uživamo i napravimo dobar rezultat", izjavio je Begović, koji vjeruje u kvalitet Zmajeva.

"Imamo dobru odbranu, ali i kvalitetne igrače na ostalim pozicijama, koji mogu odraditi posao kako treba", smatra Begović, koji se potpuno oporavio od povrede i normalno trenira već nekoliko dana.