Nogomet
3

Odlična atmosfera među Zmajevima: Vratio se Pjanić, trenirao i Begović

Piše: D. B.
Zmajevi (Foto: Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je odradila poslijepodnevni trening na stadionu u Hrasnici, a dobra vijest je to što je golman Asmir Begović počeo lagano trenirati.

U taboru Zmajeva vlada pozitivna atmosfera, što je potvrdio naš reprezentativac i nogometaš Galatasaraya Izet Hajrović, koji je jučer stigao na pripreme.

"Atmosfera je super, stigao sam jučer i priključio se saigračima. Cilj nam je da se pripremimo što bolje za ono što nas očekuje. Zadovoljan sam svojom formom i spreman sam fizički i psihički. U Galatasarayju sam odigrao 10 utakmica, nisam se tome nadao, ali, još uvijek sam mlad igrač", izjavio je Hajrović.

Nogometaš Galte je rekao da će naš tim u prijateljskim susretima protiv Meksika i Obale Slonovače imati protivnike po mjeri.

"To su dvije odlične reprezentacije, tako da očekujem dobre utakmice. U tim susretima ćemo znati šta nas očekuje i na SP. Dobro ćemo se pripremiti za njih", kazao je Hajrović.

Ukoliko bi BiH prošla grupnu fazu na SP, mogući protivnik u drugom krugu je i Švicarska.

"Vidio sam grupe i ne bi mi bilo baš svejedno igrati protiv Švicarske. Ipak, ja moram gledati svoju reprezentaciju, tako da mi ne bi bilo mrsko zabiti gol Švicarcima", rekao je naš reprezentativac, koji kao favorita za osvajanje SP vidi Njemačku.

Nakon Hajrovića se novinarima obratio doktor reprezentacije, Reuf Karabeg, koji je govorio o zdravstvenom stanju povrijeđenih reprezentativaca.

"Bičakčićeva povreda zahtijeva sedmodnevni fizikalni tretman. Radi se o povredi ligamenta skočnog zgloba, koja je jako ozbiljna. Međutim, otoka nema i oporavak ide jako dobro. On bi mogao uskoro trčkarati pravolinijski, ali za rad s loptom još nije spreman. Trenutno radimo na njegovoj općoj fizičkoj spremi. Najvažnije je da Bičakčićev nastup na SP nije uputan", izjavio je Karabeg.

Ognjen Vranješ još uvijek trenira individualno.

"Ognjen ima bolne aduktore, što je veoma problematično. Preduzete su sve mjere kako bi se on adekvatno oporavio. I njegov oporavak ide prema planu", kazao je Karabeg.

Dobre vijesti su povratak brzi povratak Pjanića, a Begović je također danas lagano trenirao.

"Pjanić je osjećao bolove u leđima, a problem je bio jedan mišić. Brzo smo djelovali i on je sada spreman za treninge. Što se tiče Begovića, njegov oporavak teče bolje nego smo očekivali. Sada već može trenirati i pomalo raditi s loptom", rekao je Karabeg.

Kako bi reprezentativci imali što bolju medicinsku njegu, reprezentacija je dobila i trećeg fizioterapeuta. Karabeg je otkrio i da će naš tim na SP voditi i kuhara koji govori portugalskim jezikom.

Zmajevi sutra imaju slobodan dan, a treninzima se vraćaju u utorak.