Nogomet
15

Simeunović: Derbi dočekujemo bez pritiska, priželjkujem dobru utakmicu s mnogo golova

Piše: D. B.
Deni Simeunović
Deni Simeunović
Posljednje kolo BHT Premijer lige u ovoj sezoni donosi mostarski derbi u kojem će snage odmjeriti Velež i Zrinjski. Nogometaš Plemića, Deni Simeunović, nada se lijepoj nogometnoj predstavi koja će zadovoljiti ukuse publike.

"Čeka nas derbi protiv Veleža koji dočekujemo bez pritiska. U Vrapčiće odlazimo kao šampioni, tako da priželjkujem lijepu i otvorenu utakmicu s mnogo golova. Nadam se da će publika uživati", izjavio je Simeunović za portal Klix.ba.

O ekipi Veleža je govorio s mnogo poštovanja.

"Velež veoma respektujemo jer se radi o kvalitetnoj i dobro organizovanoj ekipi, koja zaslužuje i bolju poziciju na tabeli. Imaju veoma nezgodne igrače, a odbrana dobro funkcioniše. To se moglo vidjeti u utakmicama koje su odigrali. Bilo je tvrdih utakmica u kojima su brzim kontrama dolazili do golova i pobjeda", rekao je nogometaš Zrinjskog.

Plemići su u prošlom kolu na svom terenu pobijedili ekipu Mladosti te su tako osigurali titulu prvaka BiH.

"Mnogo nam znači ova titula jer se to od nas nije očekivalo. Međutim, mi smo iz utakmice u utakmicu napredovali, tako da smo uz veliki trud igrača i rad struke uspjeli ostvariti veliki uspjeh. Vjerovali smo u naš tim i želja nam se ostvarila. Presretan sam, jer mi je ovo prvi trofej. Nadam se da će ih biti još", kazao je Simeunović.

Svojim igram krajem prvog dijela sezone nije zadovoljan, ali je uspio vratiti formu i ponovo zadobiti povjerenje trenera Branka Karačića.

"Ne mogu biti zadovoljan onim što sam pokazivao krajem prve polusezone, bio sam u krizi i nisam pružao dobre igre kao na početku sezone. U drugom dijelu sam pao u drugi plan, ali sam se izborio i pokazao da vrijedim te tako ponovo zadobio povjerenje trenera. Mnogo su mi pomogli navijači, koji su bili uz mene, na čemu sam im zahvalan", izjavio je Simeunović.

Simeunović je privukao pažnju pojedinih klubova, koji su zainteresovani za njegove usluge.

"Ponuda ima, ali o tome klub odlučuje. Ja imam ugovor i bez čelnika Zrinjskog ne namjeravam ništa učiniti. Meni ovdje ništa ne nedostaje, osjećam se odlično i nadam se da ću ostati i osvojiti još poneki trofej", završio je Simeunović.

Utakmica između Veleža i Zrinjskog počinje u 17 sati.