Nogomet
66

Alidin-Dino Hajdarović: Pobjedom nad Zrinjskim se želimo zahvaliti navijačima

Piše: D. B.
Alidin-Dino Hajdarović
Alidin-Dino Hajdarović
Mostarski rivali Velež i Zrinjski će u posljednjem kolu sezone odigrati gradski derbi. Nogometaš Rođenih Alidin-Dino Hajdarović tvrdi da njegov tim ide na pobjedu, kojom se želi zahvaliti svojim navijačima na podršci u ovoj sezoni.

"Očekujem vrhunski derbi, jer Zrinjski i Velež igraju najbolji nogomet u državi. Utakmica će biti otvorena, a mi idemo na pobjedu jer se tako želimo zahvaliti navijačima koji su nam pružali podršku ove sezone", izjavio je Hajdarović za portal Klix.ba.

Motiv više je i činjenica da je Zrinjski postao novi prvak BiH.

"Svjesni smo da je Zrinjski odlična ekipa sastavljena od sjajnih igrača. Moramo biti veoma oprezni, jer ti momci igraju odličan nogomet i nisu slučajno osvojili titulu", jasan je bio Hajdarović.

Kao djetetu Veleža, derbi sa Zrinjskim mu mnogo znači.

"Teško je riječima opisati značaj ovog derbija. Ja sam dijete Veleža, dijete ovog grada i sigurno da je posebno istrčati na teren u svetom dresu i pred najboljim navijačima na svijetu odigrati mostarski derbi. Sretan sam što mogu biti dio toga", rekao je dvadesettrogodišnji nogometaš Veleža.

On i njegovi saigrači će igračima Zrinjskog čestitati titulu, ali očekuje slavlje svog tima nakon derbija.

"Nema potrebe da pravimo špalir. Momcima ćemo korektno čestitati na uspjehu koji su postigli, ali se nadam da će na kraju utakmice oni nama morati čestitati pobjedu", kazao je Hajdarović.

Cilj Veleža ove sezone je bila Evropa, no, od toga definitivno neće biti ništa. Ipak, Rođeni imaju razloga za zadovoljstvo.

"Ove sezone smo napravili polovičan uspjeh. Zadovoljni smo odrađenim poslom, ali ostaje žal za Kupom BiH, gdje smo trebali ići do kraja, kao i za prosutim bodovima kod kuće, koji bi nam mnogo značili u borbi za Evropu. Smjenom trenera smo izgubili korak, a onda smo dolaskom Nedima Jusufbegovića podigli igru na zadovoljavajući nivo. Na kraju sezone ipak možemo biti zadovoljni", izjavio je Hajdarović.

Ovaj mladi napadač je imao dobru sezonu, ali još uvijek nije poznato da li će i naredne sezone biti igrač Veleža.

"Zadovoljan sam svojom formom, posebno u drugom dijelu prvenstva. Dajem sve od sebe i nadam se boljim igrama u narednim sezonama. Ipak, moj ugovor ističe i trenutno pregovaram s klubom o produženju saradnje. Imam i nekoliko ponuda, pa kao i svaki drugi igrač težim ka većem cilju. Međutim, u Veležu mi je lijepo, tako da još uvijek ne znam šta će se dogoditi", kazao je nogometaš Rođenih.

Prema njegovom mišljenju, Premijer liga BiH je kvalitetnija u odnosu na prethodne sezone.

"Smatram da je ova sezona najuzbudljivija u prethodnih nekoliko godina. Kvalitet se poboljšao, a to se vidi po broju klubova koji su se borili za titulu prvaka i Evropu. Liga konstantno napreduje", završio je Hajdarović.

Mostarski derbi se igra od 17 sati.