Nogomet
14

Hebibović: Očekujem kvalitetan derbi i pobjedu Veleža

Piše: D. B.
Anel Hebibović u dresu Veleža
Anel Hebibović u dresu Veleža
Velež će u prosljednjoj ovosezonskoj utakmici dočekati gradskog rivala, ekipu Zrinjskog. Susret nema rezultatski značaj, Zrinjski je prvak, Velež će sezonu završiti na petom mjestu, no, ponajbolji nogometaš Rođenih, Anel Hebibović, tvrdi da to neće umanjiti žar derbija.

"Bez obzira na to što je sve riješeno, derbi je derbi, pa obje ekipe žele pobjedu. Nadam se dobroj utakmici s mnogo golova, koja će na kraju završiti u našu korist. Obje ekipe su u dobroj formi te zbog toga očekujem kvalitetan derbi", izjavio je Hebibović za portal Klix.ba.

On smatra da se Zrinjski mora zaustaviti timskim radom te da bi obraćanje pažnje na pojedinca bilo pogrešno.

"Zrinjski se dokazao kao kvalitetna ekipa osvajanjem titule prvaka BiH. Njihov svaki igrač je opasan, tako da imaju jak kolektiv. Mi moramo djelovati timski, jer samo tako možemo zaustaviti njihove napade", smatra nogometaš Veleža.

Igrati mostarski derbi za njega je velika čast.

"Nastupiti u utakmici Veleža i Zrinjskog je čast za svakog igrača. To nije obična utakmica i drago mi je da sam dio toga. Ipak, igrači koji nisu iz Mostara ne mogu ni blizu osjetiti žar derbija kao igrači koji su rođeni u ovom gradu", kazao je Hebibović.

U taboru Rođenih su zadovoljni sezonom, iako ostaje žal za izlaskom u Evropu.

"Velež nikada poslije rata nije imao više bodova, a zadovoljni smo i igrom i formom. No, kada sve detaljno sagledamo, izgubili smo nekoliko ključnih bodova kod kuće i tako propustili šansu da igramo u Evropi. To nam je bio cilj, ali takav je nogomet. Nadamo se boljem plasmanu u narednoj sezoni", izjavio je sjajni nogometaš Veleža, koji je ljubimac navijača.

"Drago mi je što me navijači smatraju jednim od najboljih igrača. To je zasluga i mojih saigrača i trenera, jer smo mi dobar kolektiv koji omogućava pojedincima da se istaknu. Zadovoljan sam svojim igrama i nadam se da ću biti još bolji u budućnosti", kazao je Hebibović.

Njegove sjajne igre nisu prošle neopaženo, tako da zainteresovanih klubova itekako ima.

"Ponuda ima. ali sam produžio saradnju s Veležom i ne opterećujem se previše transferima. Svakom je igraču cilj otići u inostranstvo, pa se i ja nadam da ću uspjeti u tome", rekao je dvadesettrogodišnji nogometaš.

On vjeruje da je Premijer liga BiH kvalitetnija u odnosu na prethodne sezone.

"Evidentan je napredak u kvaliteti, jer se dosta timova borilo za titulu do samog kraja. Bilo je neizvjesno do kraja, a ranije obično jedna ekipa napravi nedostižnu prednost nekoliko kola prije kraja prvenstva, što nije bio slučaj ove sezone", završio je Hebibović.

Velež i Zrinjski se sastaju u subotu 17 sati.