Nogomet
17

Aleksić: Nadamo se pobjedi nad Veležom kojom bi na pravi način završili sezonu

Piše: D. B.
Radosav Aleksić
Radosav Aleksić
Novi prvak BiH, mostarski Zrinjski, posljednju će ovosezonsku utakmicu odigrati protiv gradskog rivala Veleža. Iako ovaj susret nema rezultatski značaj, nogometaš Plemića Radosav Aleksić je rekao da njegova ekipa želi pobijediti i dodatno obradovati svoje navijače.

"Iako smo prvaci, sezona još nije gotova, posebno jer nas čeka derbi s Veležom. Znamo koliko je ta utakmica važna i zbog toga ćemo definitivno dati sve od sebe kako bi ponovo obradovali svoje navijače", izjavio je Aleksić za portal Klix.ba

Istakao je da utakmica s Veležom neće biti nimalo laka, ali da se nada pobjedi.

"Siguran sam da nas čeka vrlo teška utakmica jer je Velež odlična ekipa. Vezali su pet pobjeda i ušli su u pravu formu, ali mi smo prvaci, pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim izazovima i nadam se da ćemo biti pravi u derbiju. Sve od nas zavisi, a nadamo se pobjedi kojom bi na pravi način završili uspješnu sezonu", kazao je nogometaš Zrinjskog.

Plemići su u prošlom kolu pobjedom nad ekipom Mladosti osigurali titulu prvaka BiH.

"Ova titula mi lično mnogo znači jer mi je prva u karijeri. Nadam se da neće biti posljednja. Mnogi nam nisu davali velike šanse za titulu, ali smo mi vrijedno radili i strpljivo čekali svoju šansu. Kad smo je dočekali, pokazali smo karakter i uspjeli odoljeti svim izazovima, nakon čega smo zasluženo postali šampioni", kazao je Aleksić.

Svojim igrama u ovoj sezoni je zadovoljan i sredinu za sad ne namjerava mijenjati.

"Zadovoljan sam onim što sam pokazao, momci su me odlično prihvatili i mislim da sam se veoma brzo uklopio u ekipu. Ugovor važi još godinu dana i definitivno ostajem u Mostaru", završio je Aleksić.

Utakmica Velež - Zrinjski se igra u subotu s početkom u 17 sati.