Nogomet
6

Shakhtar Karagandy želi ispisati historiju protiv Celtica, obračun Milana i PSV-a

Piše: D. B.
Detalj sa utakmice PSV - Milan (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice PSV - Milan (Foto: AFP)
Večeras su na rasporedu uzvratni susreti playoffa Lige prvaka, nakon čega će biti poznato i posljednjih pet učesnika grupne faze. Posebno zanimljivo će biti u utakmici Milana i PSV-a, jer je prvi susret u Eindhovenu završen rezultatom 1:1, tako da se na San Siru očekuje bespoštedna borba.

Zenit - Ferreira (4:1)

Sjajan je posao obavio Zenit na prošlosedmičnom gostovanju u Portugalu kod Ferreire pobijedivši rezultatom 4:1. Ruska je ekipa pokazala svoju nadmoć nad protivnikom, tako da bi revanš u St. Petersburgu trebao biti samo potvrda plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Ferreira je katastrofalnim porazom najvjerovatnije potpisala svoju kapitulaciju već u prvom susretu, tako da u uzvratu po svemu sudeći nema šta tražiti.

Maribor - Viktoria Plzen (1:3)

Viktoria je na svom terenu pobijedila Maribor rezultatom 3:1 i tako osigurala solidnu prednost pred revanš, dok ekipi iz Slovenije gol u gostima daje nadu u plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Uprkos tome, Maribor ima veoma težak zadatak na svom stadionu "Ljudski vrt". Češki prvak je u prednosti, ali slovenskog prvaka svakako ne treba otpisati.

Real Sociedad - Lyon (2:0)

Real Sociedad je pomalo iznenađujuće pobijedio Lyon na Gerlandu prije sedam dana rezultatom 2:0, koji donosi miran revanš na domaćem terenu. Ekipa se čini zaista snažnom, a Lyon, iako je kvalitetan tim, ima veoma male šanse da se vrati u igru, napravi preokret i plasira se u grupnu fazu Lige prvaka. Tome je Sociedad mnogo bliži.

Milan - PSV (1:1)

Prva utakmica između PSV-a i Milana odigrana u Eindhovenu je završena remijem 1:1, a revanš na San Siru bi treebao donijeti kvalitetan nogomet i žestoku borbu, jer je ulog zaista velik. Milan je blagi favorit, ali i PSV ima svoje šanse, iako na San Siru nije pobijedio u posljednja četiri pokušaja. Ovo će vjerovatno biti neizvjesna utakmica.

Celtic - Shakhtar Karagandy (0:2)

Kazahstanski Shakhtar je već napravio značajan rezultat dolaskom u playoff Lige prvaka, a historijski uspjeh i plasman u grupnu fazu ovog takmičenja je poprilično blizu. Razlog za to je pobjeda rezultatom 2:0 nad Celticom na domaćem terenu. S druge strane, Celticu je potrebna sjajna partija kako bi nadoknadio zaostatak i našao se u grupnoj fazi. To će biti izuzetno teško protiv ohrabrenih i motivisanih gostiju iz Kazahstana.

Sve utakmice se igraju s početkom u 20:45 sati.